I dalje leže: Sedam osoba ne odustaje ni nakon 18. Dana

Takmičari u izležavanju u Etno-selu Brezna, ulaze u rekordni - 18. Dan. Takmiči se sedam osoba, a prvog dana ih je bilo 21.

Prethodnih godina takmičenje se najčešće završavalo četvrti ili peti dan, a sada je već 18. dan takmičenja i preostalo je sedam takmičara.

“Čitav život slušamo viceve i priče pa smo došli na ovu interesantnu i šaljivu ideju da napravimo takmičenje. Vidite do čega je došlo, više nije ni regionalno nego međunardno. Imali smo ljude iz Ukrajine, Rusije”, kaže za N1 Boris Krunić, jedan od organizatora.

Ove godine su povećali nagradu, pa sada pobjednik osvaja 1.000 eura.

“Ne znam je li to motiv da oni leže u ovolikom broju, ali uporni su”, izjavio je Krunić.

Takmičari mogu ustati svakih osam sati na 10 minuta da odu do toaleta i imaju redovne obroke. Dozvoljeni su im mobilni telefoni, knjige, laptop. Ukratko, sve što mogu raditi ležeći je dozvoljeno.

Dubravka je jedna od sedmoro preostalih, a prije dvije godine je bila pobjednica. Kaže da se ove godine prijavila više zbog nagovora prijatelja i porodice.

“Već četvrti, peti dan telefon dosadi, više provodimo vrijeme razgovarajući jedni s drugima nego na telefonu”, poručuje Dubravka.

“Ja sam do ove godine bila šampion u izležavanju, a radim dva posla, radim kao kuvarica, i ovo mi je baš dobro došlo da odmorim”, dodaje Dubravka.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković