"Zaboravite Santorini": Ova dva ostrva su najljepša u Evropi

"Zaboravite Santorini... Ovdje Evropljani ljetuju (ali nemojte nikome reći)", stoji u naslovu britanskog magazina Telegraph u kojem su nahvalili dva hrvatska ostrva - Lopud i Rab. Telegraph je sastavio listu 10 manje poznatih evropskih ostrva koje su proglasili "rajem za ljetovanje".

Lopud

Lopud su opisali kao rajsko ostrvce u blizini Dubrovnika koje krase predivne pješčane plaže i nepretenciozni ugostiteljski objekti sa cijenama koje su "ništa naspram drugih djelova Mediterana". "Za samo sat vremena putovanja brodom od Dubrovnika stižete u očaravajuću malenu luku ostrvceta Lopuda... Čim brod napusti luku, ostajete u miru mjesta u kojem kolima nije dozvoljen pristup", pišu očarani Britanci.

Rab

Za Rab se čude kako još uvijek nije postao jedan od najposjećenijih mediteranskih ostrvaca, te hvale njegove plaže, koje opisuju kao najbolje na toj strani Jadrana.

"Prošetajte ili biciklirajte do plaža Rajska ili Sahara ili pokušajte da pronađete neke od mnogobrojnih skrivenih plažica. Jedna od njih je i Kandarola, na kojoj su 1936. uživali britanski kralj Edvard VIII. i Valis Simpson", piše Telegraph.

Uz dva hrvatska, na listu su uvrstili ostrva Italije i Grčke, a to su Favinjana (Italija), Agistri (Grčka), Panteleria (Italija), Andros (Grčka), Ponza (Italija), Procida (Italija), La Madalena (Italija), Meganisi (Grčka) i Kala Napoletana (Italija).

 Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković