Tata postao meta osuda jer vodi ćerku na trčanje kako bi izgubila kilograme

Anonimni otac požalio se korisnicima Reddita da ga je supruga optužila za fat shaming, odnosno vrijeđanje njihove ćerke da ima višak kilograma – zato jer joj je predložio da zajedno odlaze na trčanje.

“Kada sam upoznao suprugu, imala je dijete. Malenu sam prihvatio kao svoju jer biološki otac nije bio uključen u njen život. Usvojio sam je i zove me ‘tata’. Malena je inače bila dosta aktivna, ali kada je počela pandemija samo sjedi kod kuće, gleda televiziju i jede, pa je nažalost dobila višak kilograma.”

Zabrinuti tata odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i predložio joj da odlaze u šetnju, a nakon nekoliko dana su hodanje od pola sata pretvorili u trčanje.

“Provedemo neko vrijeme zajedno, a ona napravi nešto dobro za sebe. Ipak, njena mama se ne slaže s tim.”

Supruga ga je optužila da prisiljava djevojčicu na vježbanje, a sve što bi djeca trebala raditi, po njenom mišljenju, je da sjede ispred televizora i jedu grickalice.

“Kupuje joj velike količine nezdrave hrane, govori da ne mora sa mnom na trčanje i podstiče je da samo sjedi kod kuće. Još me optužila da se stidim malene…”

Iako 12-godišnjakinja uživa u hodanju i trčanju, on se sada pita je li zaista pretjerao i napravio nešto pogrešno. Dosta korisnika Reddita stalo je na majčinu stranu, ali bilo je i onih koji su potpuno opravdali očev postupak.

“Radiš nešto dobro za nju i to je jako lijepo od tebe. Ne razumijem majku koja je tjera da gleda televiziju i jede… Potpuno nezdravo”, komentarisao je neko.

Kako prenosi Mirror, neki su zaključili i da je majka možda ljubomorna što otac sada više vremena provodi s djevojčicom.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković