Najskuplji sladoled na svijetu prekriven listićima zlata, kavijarom i orhidejama(video)

To je najekstravagantnija, najraskošnija stvar koju možete kupiti u Njujorku, rekao je vlasnik Serendipitia, Stefan Brus.

Poslastica, koja se mora naručiti najmanje 48 sati ranije, dolazi u kompletu sa tri kuglice tahitijskog sladoleda od vanilije prekrivenih listićima zlata od 23 karata, kao i bademima, kavijarom i orhidejama od zlata koje se prave osam sati, kandiranim voćem iz Pariza. Jelo se služi u čaši od kristala Bakarat od 350 dolara (obloženo sa više listića od 23-karatnog zlata), sa kašikom od 18-karatnog zlata.

Sladoled sadrži samo najkvalitetnije sastojke, uključujući skupu čokoladu iz Toskane i zrna vanilije uvezene sa Madagaskara.

Kornet sadrži sladoled preliven karamelizovanim pekanom, tartufima od bijele čokolade, makaronom od maline, pipetama punjenim voćem i jestivim dijamantima. Ima i zlatnih listića.

Godine 2004, Serendipiti’s Golden Opulence Sundae zaradio je mjesto u Ginisovoj knjizi rekorda kao najskuplja poslastica na svijetu, budući da je prodat za nevjerovatnih 1.000 dolara. Ali nekoliko godina kasnije, Serendipiti je nadmašio samog sebe i napravio novi rekord 2007. godine sa „The Frozen Haute Chocolate“, hibridom pića i sladoleda koji je sadržao u sebi 28 vrsta kakaa i pet grama jestivog 23-karatnog zlata.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković