Umjesto očekivanih sedmorki, rodila DEVET beba

Dvadesetpetogodišnja Halima Cise iz Malija na svijet je donijela devet beba, dvije više nego što su ljekari otkrili u njenoj materici, i tako se pridružila malobrojnom društvu majki koje su rodile devetorke.

Prema ultrazvučnim pregledima koje je Halima Cise obavila u klinikama u Maroku i Maliju, nosila je sedmorke, ali se ispostavilo da su ljekarima promakle još dvije bebe.

Pet djevojčica i četiri dječaka rođeni su carskim rezom u klinici u Maroku, saopštili su iz Ministarstva zdravlja ove zemlje, kako prenosi Gardijan.

Halimina trudnoća je privukla pažnju čak i vlade ove zapadnoafričke države. Kada su ljekari u martu rekli da će roditi sedmorke i da joj je potrebna posebna njega, vršilac dužnosti predsednika Malija, Bah Ndav je naredio da je pošalju u Maroko, gdje je i obavljen porođaj.

"Majka i bebe su za sada dobro", saopštila je za Frans pres ministarka zdravlja Malija, Fanta Sibi, i dodala da je informaciju dobila od malijskog ljekara koji je je pratio Halimu u Maroko.

Majka i njenih devet beba bi trebalo za nekoliko nedelja da se vrate kući.

Portparol marokanskog ministarstva zdravlja, Rašid Kudari, naglašava da ne postoje zabiljeleženi podaci da su u marokanskim bolnicama do sada rođene devetorke.

Prema izvještajima lokalnih medija, ljekari su bili zabrinuti za Halimino zdravlje, kao i šanse da sve bebe prežive. Devetorke su jako rijetke, a medicinske komplikacije kod višestrukih trudnoća su veoma česte i podrazumijevaju da neke od beba ne uspiju da prežive.

Izvor i foto: Kolektiv .me

Tekst objavila: Ljilja Brajković