U svijetu gdje možete biti bilo šta, budite dobri

Natali Fernando (44) je šetala sa svojim petogodišnjim sinom Rudijem kad je dječak doživio izliv bijesa jer ga je majka zamolila da krenu dalje. Rudi ima poremećaj iz spektra autizma, a takvim osobama je teško da se preusmjere na nešto drugo, posebno ako uživaju.

“Moj sin obožava da šeta, ali mrzi da se okrene i krene nazad. Zbog toga uglavnom šetamo u krugovima, ali sada to nije bilo moguće”, napisala je Natali na Fejsbuku.

Rudi je zbog toga legao na zemlju i počeo da galami. Prolaznici su ih posmatrali, a Natali se izvinjavala, jer izlivi bijesa njenog sina ponekad traju sat i duže i dječak zna da postane prilično agresivan.

Tada je naišao muškarac imena Ijan koji je šetao dvogodišnje dijete u kolicima. Odlučio je da napraviti potez koji bi mogao umiriti dječaka.

“Taj muškarac je moj heroj. Upitao je mog sina kako se zove, a kad sam mu pojasnila da ne razumije jer je autističan, jednostavno je legao kraj njega na pločnik. Rudi je ubrzo ustao i krenuo da hoda prema kući”, dodala je majka oduševljena Ijanovim potezom.

Stranac ih je otpratio do automobila, a Natali kaže da nikad neće zaboraviti njegovu dobrotu i empatiju.

“U svijetu gdje možete biti bilo šta, budite dobri”, poručila je.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković