Pas tješio uličnog svirača kojem niko nije dao ni novčić

Prije nekoliko dana Vara Riko gledao je kroz prozor svog doma u Kolumbiji kad je primjetio uličnog izvođača koji je pjevao u nadi da će zauzvrat dobiti malo novca, ali nažalost nije imao sreće. Niko mu nije htio dati ni novčića.

Muškarac se s ulice vratio praznih ruku, uprkos svom trudu, ali onda je Riko vidio da taj čovjek zapravo ima nešto mnogo važnije od novca, psa koji je bio tu za njega i tješio ga zbog neuspjeha.

Pas je muškarca dočekao vidno srećan te je mahao repom i skakao od sreće kad ga je počeo maziti, a Rikoa je prizor toliko raznježio da je odlučio da popriča s njim i pozove ga u svoj dom.

“Za mene je to bio trenutak ljubavi i odanosti. Nisam ostao imun”, rekao je Riko za The Dodo i otkrio da je saznao da je ime svirača Anderson, a da se pas zove Majte.

Budući da je to bilo nešto što si Anderson nije mogao priuštiti, Riko je umjesto njega platio pregled kod veterinara za Majtea i za njegovog drugog psa Negritu.

“Na sreću, zdravi su”, rekao je.

Osim toga, Riko je njegovu priču podijelio na društvenim mrežama i omogućio mu da snimi nekoliko pjesama u studiju. Zahvaljujući Rikou, Anderson sada ima na hiljade pratioca na Instagramu i čini se kako je pred njim svijetla budućnost.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković