Nove generacije: K-pop fanatici, gejmeri, jutjuberi i tiktokeri

Svaka školska generacija imala je ekipe. Neki su bili “popularni”, neki su smatrani “smotanima”, a neki su bili “štreberi”…

Međutim, sada je 2021. godina i neke stvari su se promijenile. Tako se bar čini po pričama učitelja koji su na Redditu otkrili kako danas izgledaju “ekipe” u školama u kojima rade, prenose Novosti.

“Emo djeca su još uvijek tu, ali sada su vrlo politična. Bili su mi naporni kad sam bila tinejdžerka i svi su još tad pokušavali da budu što veći anarhisti, ali sada je kao: ‘Bobi je takav pozer. On čak ni ne čita teoriju'”.

“Iako puno klasičnih grupa još uvijek postoji u nekom obliku, najneočekivanija grupa koju sam zatekla ove godine su srednjoškolci koji razgovaraju o berzi tokom odmora.”

“Postoji grupa koja želi da postanu ‘influenseri’. Već su vrlo aktivni na mrežama i opsesivno žele više pregleda, lajkova i pratilaca.”

“Uglavnom su to fudbaleri, gejmeri…”

“Sad postoje grupe koje jako vole K-pop. To više nisu anime fanovi, nego fanovi korejske muzike.”

“Uglavnom se dijeli na one koji puše električne cigarete i one koji ne puše električne cigarete.”

“Popularne djevojke su sad VSCO djevojke.”

“Čudi me da niko dosad nije spomenuo vegane. Ima ih puno.”

“K-pop fanatici, gejmeri, jutjuberi i tiktokeri.”

“Iskreno, meni se čini da nema više toliko podjela kao što je bilo dok sam ja išao u školu. Tip koji igra košarku sad voli i anime, emovac sluša hip-hop, drugi klinci organiziraju proteste za društvenu pravdu… Barijere više ne postoje.”

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković