U kafiću pije ono što ostane od drugih(video)

Majkl Mek Surli iz Tenesija priznaje da je škrt, ali praktičan. On je u svom načinu života napravio radikalne promjene, koje većina ljudi smatra bizarnim, a sve sa ciljem da troši manje novca.

“Patentirao” je sopstveni aparat za kafu koji se sastoji od šoljice, stare čarape i kanapa – skuva vodu, a zatim je prelije preko stare čarape u kojoj se nalazi kafa. Kanap služi kako bi čarapa čvrsto stajala na šolji.

Ona je ekstremna cicija, ali kaže da živi “ekološki prihvatljivije”:

“U kafiću ne naručujem piće, već cijedim ono što ostane iza drugih gostiju”, rekao je Majkl.

“Volim ga, ali on je bolesno škrt”, izjavili su njegovi roditelji Džudi i Don za emisiju “Ekstremne škrtice”, prenose Novosti.

Ovaj čovjek (40) tvrdi da njegov cilj nije uštedjeti novac, već ne želi uopšte da ga troši. Tako je kupanje postalo naporan posao, budući da tokom tuširanja začepi kadu, a onda tu vodu koja se skupi presipa u kante kako bi je sačuvao i koristio za pranje sudova, odjeće, čišćenje kuće i zalivanje biljaka, prenosi The Sun.

“Smeće bacam jednom nedjeljno, toliko često perem i sudove, a veš perem samo jednom mjesečno”, izjavio je Majkl, uprkos tome što ga roditelji ne podršavaju u njegovom načinu života, ističući da je nehigijenski.

Majkl, takođe, skuplja i kišnicu koju ponekad koristi za tuširanje, a njegov cilj je da razvije sistem koji će svesti troškove računa za vodu na nulu.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković