Beskućnica živi u vreći za smeće sa šest pasa: Ne želim nigdje da idem, neću da ih ostavim

Beskućnica koja živi u ekstremnim uslovima sa svojih šest pasa u običnoj plastičnoj vreći za smeće ne posjeduje ništa, ali srce joj je puno ljubavi prema njenim dlakavim prijateljima. Toliko voli pse da je odbila pomoć.

Beskućnica Šole živi na ulici već osam godina. Uprkos okrutnoj sudbini koja ju je zadesila, ona je više zainteresovana za dobrobit svojih šest pasa nego za svoju.

Kada je policija primijetila ženu koja se sakrila u plastičnoj vreći za smeće na ulici meksičkog grada Tijuane, odmah su pokušali da je nagovore da se od kiše i mraza sakrije u lokalnom skloništu za beskućnike. Nisu, međutim, znali da će žena odbiti njihovu pomoć zbog svojih šest pasa, koji su živjeli s njom u vreći za smeće.

U trenutku kada su policajci počeli da razgovaraju sa njom, žena je počela da se žali jer nije željela da svoje vjerne pratioce prepusti sudbini.

Budući da je psima zabranjen ulazak u hostel, žena je insistirala da ostane s njima, bez obzira šta se dogodilo. Plašila se da će ostati sami ako dobije pomoć policije.

„Ne želim nigdje da idem, ne treba mi pomoć, ovdje mi je dobro“, ubijedila je policajce, mada je bilo očigledno da je u nevolji na ulici.

Policija nije mogla da ostavi ženu, pa je konačno uspjela da je ubijedi da nađe krov nad glavom za noć. Trenutno Šole ostaje u hostelu za 50 pezosa dnevno. Iako je sklonište u vrlo lošem stanju, bar može biti sa svojih šest prijatelja.

Čim je priča o beskućnici objavljena na internetu, pronađen je neko ko je odlučio da joj pomogne. Nakon čitanja priče, Alejandra Kordova Kastro bila je duboko dirnuta privrženošću žene svojim psima i dala im je ono što im je bilo najpotrebnije: vodu, hranu, ćebad, čarape i još mnogo toga. Ovaj jednostavan i lijep gest nije koštao mnogo, ali starijoj ženi koja je pokušavala da preživi u surovim uslovima značio je.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković