Uznemirijuć snimak bebine ručice sa dugim manikiranim noktima

Malo šta može da izazove raspravu na internetu kao potez neke mame, pa makar sve bila šala. Posljednji u nizu je prilično uznemirijuć snimak bebine ručice sa dugim manikiranim noktima.

Sve je počelo kad je jedna mama na Fejsbuku objavila četiri fotografije svoje bebe i pohvalila se da joj je uradila manikir. Na svakoj fotografiji je drugačiji oblik noktiju i druga boja, a ljude su najviše šokirali nokti oblikovani u špic i ukrašeni dijamantima.

Da sve bude gore, ova majka je drugim mama ponudila istu uslugu.

“Mogu da sredim nokte vašoj bebi, pošaljite mi poruku”, stoji u opisu fotografija koje su se ubrzo proširile i Reditom.

I onda se sve zakuvalo. Odmah su se javili oni koji su isticali kako je vrlo opasno da beba ima tako duge i oštre nokte jer može da se povrijedi.

“Bebini nokti treba da budu kratki da se ne bi povrijedila. Ovo je jako jadno i glupo”, napisala je jedna mama.

Druga se pitala šta to nije u redu s ovim svijetom. I ostale su se redom nizale sa upozorenjima i isticale ono što je svakom iole razumnom čovjeku sasvim očigledno.

Ipak, bilo je i onih koji su primijetili kako je vrlo moguće da se iza svega krije fotošop, da je sve samo jedna (neslana) šala, mada se mama koja je fotografije objavila – nije oglasila o tome, prenosi The Sun.

Sve to je još jedan podsjetnik na brojne situacije koje viđamo skoro svakodnevno, neka mama kaže kako radi nešto sa svojom bebom, bilo da se pohvali, bilo da posavjetuje druge, i eto salve osuda. Ispostavi se onda da je svaka u pravu i da svaka ima mišljenje koje je jedino ispravno – i o hranjenju bebe, i o dojenju, i o odvikavanju od pelena, i o spavanju s roditeljima…

Zaboravi se u svemu tome da su svaka beba i mama za sebe i da jednog jedinog ispravnog pravila baš i nema. I kako onda da se u svemu ne smetne s uma i mogućnost da je neka slična objava na društvenim mrežama – samo šala, na koju ne moramo uvijek da se upecamo.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković