Ovaj snimak je prije godinu dana oduševio svijet, evo kako njegovi junaci danas žive (video)

Sigurno pamtite sada već čuveni video snimak na kome ocu, tokom intervjua uživo za BBC, u sobu upadaju djeca, dok on neometano nastavlja svoje izlaganje.

U pitanju je profesor Robert Keli, koji je zahvaljujući svojoj djeci slučajno postao globalna senzacija, iako je tog dana trebalo da govori o vrlo ozbiljnoj temi opozivanja južnokorejskog predsjednika. Međutim, djeca su ukrala tati šou, a Keli kaže da ga i dan danas na ulici zaustavljaju kako bi se fotografisali sa njim.

“Potpuni stranci žele selfi ili autogram. Policajac u Južnoj Koreji me je zaustavio da se fotografiše sa mnom, a jedan par iz Bruklina je bio toliko oduševljen snimkom, da su željeli da na osnovu njega naprave crtani film”, objašnjava profesor.

Simpatični snimak mu je pomogao i u karijeri, te ga danas više kontaktiraju na temu korejske politike, i to iz cijelog svijeta. Hiljade roditelja mu je poručilo putem poruka da su prepoznali sebe u tom videu.

“Dobio sam mnogo poruka roditelja koji su imali slično iskustvo sa djecom, a neki su se zaključavali u kupatilo tokom intervjua da ih djeca ne bi ometala. Te reakcije roditelja su bile veoma pozitivne i iskreno sam dirnut njima”, rekao je Keli.

Bilo je, međutim, i negativnih poruka, a među prvima od jednog neonaciste koji ga je nazvao ‘izdajnikom rase’ zbog njegove supruge Jung-a Kim koja je Korejka. Bio je svjestan prvog utiska publike koja je pretpostavila da je žena na snimku dadilja, ali priznaje da ga to nije pogodilo.

Na kraju se osvrnuo i na popularno mišljenje da tokom intervjua nije nosio pantalone i da zbog toga nije ustao da skloni djecu iz sobe.

“Nosio sam pantalone, ali nisam ustao jer šou mora da se nastavi. Da sam ustao i izašao iz kadra, bilo kakva doza profesionalizma bi nestala. Nadao sam se da će u tih 45 sekundi BBC-jev novinar Džejms Menendez jednostavno nastaviti intervju i da će me spasiti. Zbog toga sam ostao da sjedim”, kaže na kraju profesor Keli.

Izvor: CdM