Novi napad na Izrael, uslijedio odgovor

Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze u toku noći ponovo su ispalili rakete na ciljeve na jugu Izraela, javio je Rojters.Izrael je odgovorio vazdušnim napadima na teritoriju pod kontrolom Hamasa, iako su Palestinci saopštili u ponedjeljak da je uz pomoć Egipta postignuto primirje.

Sirene za napad su nastavile su da se čuju u izraelskim gradovima u blizini granice, a vojska je rasporedila dodatne trupe i tenkove duž granice i saopštila da su kao odgovor na raketni napad napadnuti Hamasov kompleks i postaje. Nije bilo neposrednih izvještaja o žrtvama, prenose agencije. Najnoviji sukobi Izraela i Palestine počeli su u ponedjeljak ujutru pošto je sedmoro Izraelaca ranjeno u raketom napadu blizu Tel Aviva.

Izrael je u znak odmazde izveo niz vazdušnih napada na lokacije širom Pojasa Gaze, u kojem je sedam osoba ranjeno kada je tokom napada pogođena jedna kuća. Palestinski zvaničnici su saopštili da je Egipat posredovao u postizanju primirja. Izrael je vodio tri rata za Gazu otkako je Hamas preuzeo kontrolu nad tom teritorijom 2007. godine.

Izvor: MINA