Rukometašice Jedinstvo Bemax ponovo na crnogorskoj sceni Druge seniorske lige (video)

Rukometašice Jedinstvo Bemax ponovo su prisutne na crnogorskoj sceni Druge lige, a trener Marko Stojanović kazao je da se nada da će ova mlada ekipa bilježiti izuzetno dobre rezultate.

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Stojanović je kazao da sada nastupaju sa svojom bazom igrača.

,,2019. godine imali smo ekipu za drugu žensku seniorsku ligu, međutim, nastupila je pandemija korona virusa, i nakon te godine nijesmo imali mogućnosti da sastavimo ekipu. Vratili smo se na mlađe pionirsko takmičenje, razvijali smo generaciju 2008/09 godište, i jako lijepe rezultate smo imali u zadnjoj sezoni pionirske lige. Dobili smo generalnog sponzora, kompaniju Bemax, koja nas je podržala na tom putu da se takmičimo u seniorkom takmičenju. Sada opet nastupamo sa svojom bazom igrača, kao što je to bila situacija 2019. godine. Iz te generacija smo uspjeli da vratimo nekoliko igračica, prije svega, tu bih istakao Mariju Femić koja je  bila na pripremama juniorske reprezentacije Crne Gore. Naravno, Elma Burdžović, Nina Husović, Sara Hajdaragić tako da imamo dosta igračica iz te generacije koja je bila nosioc i stvaraoc RK Jedinstvo u tom periodu. Sada imamo jako mladu ekipu, Anđelina Dangubić veliki talenat našeg kluba, Amina Alić, Ema Zejnilović, Dušica Drašković, Mirela Hasanović, Sarah Kolić i sve ostale koje se istinski bore za klub i razvoj rukometa“, istakao je Stojanović u emisiji ,,Sportski magazin“.

Istakao je da sada vrijedno rade, te da rezultat ne može doći odjednom.

,,Juče smo igrali protiv Komova, mislim da smo napravili atmosferu za pamćenje, nismo mogli da pariramo protivniku jer su iskusniji, ali se nadam da ćemo bilježiti dobre rezultate u narednom periodu. Biti u drugoj ligi i takmičiti se velika je čast za nas i djecu. Cilj je da napravimo ovaj sistem održivim, da naš rad bude kvalitetan, da djeca napreduju i razvijaju se iz dana u dan“, dodao je trener Marko Stojanović.

Ono što nedostaje klubu, kaže trener, jeste više termina u sportskoj dvorani u Nikoljcu.

,,Mislim da je to najveći nedostatak, i treba nam više strpljenja svih naših navijača. Ova mlada ekipa zaslužuje svu podršku“, naveo je Stojanović.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević