U okviru “Majskih susreta” u Zatonu otvoren futsal turnir

U okviru tradicionalne sportsko-kulturne manifestacije “Majski susreti- Zaton 2024”, na poligonu OŠ ,,Braća Ribar” danas je  svečano otvoren turnir  u malom fudbalu.  

Ovu  sportsku manifestaciju, koja se u Zatonu održava 17.put zaredom, otvorio je Ivan Bojović, predsjednik organizacionog odbora ,,Majski susreti” i predstavnik NVO “21. maj-Zaton” koja je i organizator turnira, a otvaranju je prethodio defile  bajkera  Moto-kluba "Sokolovi" iz Berana.  

 

Bojović je poželio dobrodošlicu učesnicima i brojnim ljubiteljima sporta, a zahvalio je pokroviteljima - Opštini Bijelo Polje i Centru za sport i rekreaciju,  te brojnim  sponzorima i  donatorima na podršci u realizacij ovog događaja. 

,,Takođe, svim ekipama želim dobrodošlicu u Zaton, da se sportski nadmeću i da pobijedi najbolji,” poručio je Bojović.

Plaketa za doprinos ovoj sportskoj manifestaciji posthumno je dodijeljena rano preminuloj Milici Božović, koju je njenoj sestri Zorici, uručio Duško Dangubić, član organizacionog odbora.

Zahvalnica, koja je dodijeljena Vojsci Crne Gore za izuzetan doprinos u organizaciji ,,Majskih susreta” u Zatonu, uručena je potpukovniku i rođenom Zatoncu, Milošu Gačeviću.

Dobitnica ovogodišnje sportske stipendije “Milica Božović”, je Anđelina Dangubić, članica rukometnih mlađih selekcija i reprezentacije Crne Gore.

Tekst: Željko Simović

Foto:Vladimir Jelić