Mornar na startu dočekuje giganta iz Tbilisija

Mornar na startu dočekuje giganta iz Tbilisija

Drugi crnogorski predstavnik koji igra u kvalifikacijama za Lgu konferencija je Mornar koji večeras od 21h (prenos na RTCG2) na "DG areni" dočekuje Dinamo iz Tbilisija.

Barani su sezonu završili na drugom mjestu, postali su vicešampioni Crne Gore i prvi put u istoriji izborili plasman u Evropu.

Za protivnika imaju najtežeg rivala kojeg su žrijebom dobili, klub koj iiza sebe ima 18 titula prvaka.

Tim Zorana Đuraškovića svjestan je da ih čeka mnogo težak zadatak.

"Od momenta kada smo saznali ko nam je protivnik, saznali smo mnogo toga o njima. Prije svega to je veliki klub, fudbalski gigant. Na prošlom šampionatu Evrope za mlade selekcije, igrači do 21 godine, imali su čak 11 reprezentativaca. Mislim da to sve govori o njima. Budžet im je između 20 i 25 miliona eura, jednostavno možda mnogi nisu svjesni koga smo dobili za rivala" rekao je trener Đurašković.

Mornar je ostao bez svog najboljeg igrača Demira Škrijelja.

"Ostali smo bez Škrijelja, igrača koji je obilježio prošlu sezonu. S druge strane, doveli smo pojačanja, golmana Pavličića, Zorića i Trifunovića, koji nije fizički spreman za start u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Ali, vjerujemo da će u dogledno vrijeme biti i da će nam u sezoni koja dolazi biti od velike koristi" kazao je Đurašković.

Andrija Kaluđerović ima iskustva kada je evropska scena u potanju, kada je nosio dres OFK Titograda i  Rudara.

"Upoznati smo sa kvalitetom Dinama Tbilisi, ali to nas ne plaši. Svjesni smo da se radi o velikom klubu sa velikom tradicijom, i ponosni smo što Mornar ima priliku da se suoči sa takvim protivnikom. Međutim, ne želimo time da se zadovoljimo , želimo da budemo hrabri i da pokušamo da prođemo u naredni krug, što nam je i osnovni cilj”, kazao je Andrija Kaluđerović.

 

Izvor: RTCG