U Rasovu počeo turnir u malom fudbalu u organizaciji Udruženja građana "Rasovo, moj zavičaj"

Na fudbalskom terenu OŠ "Vladislav SL. Ribnikar" večeras je svečano otvoren višednevni turnir u malom fudbalu, koji organizuje Udruženje građana "Rasovo, moj zavičaj". Ovu sportsku manifestaciju otvorio je Svetislav Perišić, koji pozdravio prisutne gledaoce ali, i zahvalio privredniku Mervanu Franci koji se nalazi na čelu ovog udruženja.

,,On je čovjek koji je najzaslužniji što danas imamo ovu svetkovinu sporta u našem mjestu. Pored svojih brojnih obaveza, nije štedio ni vrijeme ni finansijska sredstva da sve ovo uspije zajedno sa nama, a kao što vidite, vaše prisustvo najbolje govori o kakvoj je manifestaciji riječ”, istakao je Perišić.

Perišić se osvrnuo i na humanitarne akcije koje je ovo udruženje sprovelo u korist naselja Rasovo.

,,Naša organizacija je realizovala niz humanitarnnih aktivnosti, a večeras nastavljamo sa istim. Prije svega, donirali smo osnovnoj školi u Rasovu novu rasvjetu, zahvaljujući braći Vujičić sa Loznica. Donirali smo i novi video nadzor u vrijednosti od preko 600 eura, a takođe smo u saradnji sa JKP ,,Lim” uredili kompletno dvorište osnovne škole, koje odnedavno sija novim sjajem, kakvim je trebalo da sija odavno”, naveo je Perišić.

On je podsjetio da će od sjutra, na ovom mjestu, početi skupljanje potpisa za inicijativu preimenovanja Ulice Resničke u ime Nova Krgovića.

U nastavku večerašnje ceremonije dodijeljene su plakete, zahvalnice, poklon povodom penzionisanja, medicinskoj sestri Nadi Šebek, ali i humanitarna pomoć za četiri porodice.

U ime nagrađenih se obratio Velizar Luković, podsjetivši da se na ovom terenu održalo više od trideset turnira za vijeme bivše Jugoslavije i kasnije,  sve do unazad desetak godina.

,,To je značajno doprinijelo da Rasovo postane poznato kao sredina sa najboljim međunacionalnim, međukonfesionalnim i međuljudskim odnosima punih 80 godina, na šta smo veoma ponosni. Vjerujem da će ovaj turnir doprinijeti da se to nastavi, što je najveća dobrobit za sve nas i cjelokupno društvo", kazao je Luković.

Savjetnik za sport i rekreaciju Opštine Bijelo Polje Asmir Pućurica, izrazio je uvjerenjeda će Rasovo nastaviti sa ovom dugogodišnjom tradicijom.

,,Ono što mi je važno da istaknem jeste da je  Centar za sport i rekreaciju u proteklom vremenu učinio puno za Rasovo, i nadam se da će i u budućem periodu učiniti sve što može, kako bi ambijent za razvoj sporta u Rasovu bio što bolji”, kazao je Pućurica.

Tekst i foto: Željko Simović