Sead Babača novi trener Jedinstva

Sead Babača novi trener Jedinstva

Čelnici Jedinstva imenovali su Seada Babaču na poziciju šefa stručnog štaba, nakon okončane uspješne trogodišnje saradnje sa dosadašnjim trenerom Vukom Bogavcem.

Babača je u protekle tri godine bio desna ruka Bogavcu.

"Sejo je neko ko je od starta pripreman za ovako nešto, obzirom da je kroz svoj dugogodišnji rad pokazvao visok stepen profesionalizma, ogromnu želju za znanjem i napredovanjem, ali i stručnim usavršavanjem, što je naš klub svakako prepoznao i bio mu pomoć i podrška na tom putu sve do sticanja najvećeg trenerskog zvanja - UEFA PRO LICENCE. Time je i formalno stekao uslove da može da obavlja posao šefa struke seniora", navodi se u saopštenju kluba.

Navodi se da je Babača uspješno radio sa svim selekcijama, od škole fudbala, svih mlađih takmičarskih kategorija do omladinaca i na kraju kao pomoćni trener seniora.

U karijeri je radio i kako pomoćni trener u reprezentaciji Crne Gore za mlađe kategorije. Četiri godine u pionirskoj reprezentaciji, godinu dana u Akademiji fudbala FSCG, koja je tada bila kadetska i posljednjih godinu i po u omladinskoj reprezentaciji.

"Sead Babača je dokaz da se u našem klubu razmišlja strateški u svakom pogledu, pa i kada su treneri u pitanju. Jer pored Seja, u rad našeg kluba smo, pored naših dosadašnjih iskusnih trenera, angazovali još osam mladih, ali prespektivnih trenera, bivših igrača našeg kluba, čiji rad takođe pratimo i pomažemo i kojima ćemo kao i Seju biti podrška kako u radu tako i u daljem usavršavanju i napredovanju kada su licence u pitanju", kaže se u saopštenju kluba.

Jedinstvo je u baražu za opstanak u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi bilo bolje od Podgorice. Nakon pobjede u gostima 3:1, u Bijelom Polju u revašnu nije bilo golova.

 

IZVOR: RTCG