Dončićev tripl-dabl nedovoljan za finale NBA lige, Minesota smanjila na 3:1 u finalu Zapada

Dončićev tripl-dabl nedovoljan za finale NBA lige, Minesota smanjila na 3:1 u finalu Zapada

Dalas je bio blizu finala NBA lige, ali Minesota to nije dozvolila pa je produžila seriju. Oba tima su željna finala. MInesota jer nikad do sad nije bila u finalu, Dalas posle 13 godina.

Slavili su Vukovi u Teksasu rezultatom 105:100 i tako smanjili na 3:1 u seriji koja se sada seli u Mineapolis.

Maveriksi su i dalje favoriti da se nađu u velikom finalu prvi put posle 13 godina, dok Minesota želi prvi put da se nađe u finalu NBA lige.

Karl-Entoni Tauns je ubacio  25 poena i bio drugi najbolji u redovima Vukova, odmah iza Entonija Edvardsa koji je ubacio 29 i imao 10 skokova i devet asistencija.  Istakli su se još Konli sa 14, Gober sa 13 poena i 10 skokova i Mekdanijels sa 10 poena.

Dončić je ostvario tripl-dabl, imao je 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Irving je dodao samo 16, Hardi 13 sa klupe, Gaford 12, a Pi Džej Vošington 10. Dante Eksum je igao četiri i po minuta i ubacio je pet poena.

„Sve je na meni. Jednostavno nisam dao dovoljno energije. Pobijedili su u jednoj utakmici. Moramo samo da se fokusiramo na sljedeću", rekao je Dončić.

Smjenjivale su se ekipe u vođstvu u trećoj dionici,a onda je Tauns u međuvremenu dobio petu ličnu i trener je morao da ga čuva što je Dalasu odgovaralo.

U posljednjoj četvrtini Dalas je vodio 90:89 a odmah potom gosti su došli do +8 i tada je bilo jasno da će Minesota lagano privesti meč kraju u svoju korist.

Dončič je na 14 sekundi do kraja pogodio jednu  trojku za 103:100, ali nije više ništa moglo tu da se uradi. 

Naredni meč igra se 31. maja u 2.30 po srednjeevropskom vremenu u Mineapolisu, a pobjednik serije ide na Boston, koji se sa istočne strane prošetao do finala.

 

 

IZVOR: RTCG