Grbić: Nama je to utakmica za spas sezone: Radenović: Istorijska utakmica

Grbić: Nama je to utakmica za spas sezone: Radenović: Istorijska utakmica

U finalu domaćeg fudbalskog Kupa sjutra od 20.30h, direktno na RTCG2, na stadionu "Pod Goricom" sastaće se Budućnost i Jezero.

Dok su Plavljani uveliko premašili klupske ambicije, Podgoričani igraju za spas sezone pošto jedino osvajanjem Kupa mogu u Evropu.

"Nama je to utakmica za spas sezone. Nemamo tu šta da krijemo, ogroman pritisak.Veličina kluba i iskustvo svih nas u klubu ne dovodi u pitanje da li mi želimo da uzmemo trofej. Imamo više iskustva u osvajanju trofeja i u Kupu i u Prvenstvu od našeg protivnika. Ali isto tako, protivnik je organizovana ekipa koja nam je dosta nevolja zadala ove sezone i koja je na malo lakši način došla do finala Kupa za razliku od nas tako da nam motiva neće faliti ni jednog sekunda.

Igramo na našem terenu i kada nam je najteže publika dođe u velikom broju, kad god nam je teško navijači su ti koji nam daju vjetar u leđa. Nadam se da ćemo sjutra slaviti i osvojiti trofej", rekao je kapiten Budućnosti Petar Grbić.

U ovogodišnjem prvenstvu, Jezero je dva puta bilo bolje od Budućnosti a pod Goricom tri utakmice bez poraza.

Kapiten Jezera Saša Radenović blagu prednost daje Budućnosti. 

"Utakmica je za nas istorijska iz više razloga. Po prvi put smo u finalu nekog takmičenja, posebno u finalu Kupa koje nam je možda i najvažnije i sigurno jedna od najljepših utakmica. Dajemo Budućnosti blagu prednost, jer je ipak iskusnija od nas. To je finale, imamo i mi svoje šanse. Ove sezone smo igrali četiri puta sa njima, imamo dvije pobjede, jedan poraz i remi. Sjutra imamo šta da pokažemo i nadam se da ćemo podići trofej. Naš klub, naš grad zaslužuju jedan ovakav trofej". 

Ulaz na finalni meč Kupa je besplatan. Sudiće internacionalac Miloš Bošković. 

 

 

IZVOR: RTCG