Rukometaši sa Gruzijom bruse formu za baraž

Rukometaši sa Gruzijom bruse formu za baraž

Crnogorski rukometaši danas će odigrati prvi od dva prijateljska meča sa Gruzijom u sklopu EHF nedjelje.

Duel u dvorani "Voko" je od 19 sati, uz prenos na Parlamenatrom kanalu TVCG. Drugi okršaj je u subotu na istom mjestu (14 časova).

Reprezentativac Crne Gore Branko Vujović kazao je da će ekipa predstojeću EHF sedmicu iskoristiti da se dodatno uigra i pripremi za baraž za Svjetsko prvenstvo u maju.

"Lavovi" će ime protivnika u doigravanju saznati u nedjelju, a rival se traži između Belgije i Italije.

"Nemamo puno vremena za pripreme, a još ne znamo ni ime rivala u baražu da bismo se adekvatno spremili. Istovremeno, s druge strane možemo malo više da obratimo pažnju na nas.

Cilj je uvijek veliki, kao što je bio i do sada, da budemo dio velikih takmičenja. Bez obzira protiv koga budemo igrali ići ćemo na pobjedu i da se kvalifikujemo za Svjetsko prvenstvo" ", poručio je Vujović.

Lijevi bek "lavova" Milorad Bakić kazao je da se nada da će opravdati povjerenje selektora.

“Čast mi je i ponos što sam dio reprezentacije. Zahvalio bih se selektoru Šoli na pozivu. Veoma se radujem prijateljskim utakmicama sa Gruzijom, gdje, i pored odustva par igrača iz prve postave očekujem ubjedljive pobjede“, rekao je Bakić.

On ističe da ko god bude rival "lavovima" u majskom baražu za SP (Italija ili Belgija), neće biti problema.

“Italija je bolja ekipa od Belgije, i očekujem da će nam "azuri" biti protivnici u baražu. Ko god da nam bude rival, sve zavisi od nas i mislim da nam neće predstavljati nikakav problem“, samouvjeren je Bakić.

 

IZVOR:RTCG