U Bijelom Polju otvoren 4. Sajam sporta, Smolović: "Podržavajući i bodreći našu reprezentaciju u svim sportovima, mi poštujemo svoju domovinu" (video)

Četvrti Sajam sporta i sportskih klubova pod sloganom “Reprezentacija u srcu” otvoren  je danas u sportskoj dvorani  u Nikoljcu, a povodom 10. marta- Dana reprezentacija Crne Gore.

Ovaj  sportski gođaj organizuje JU Centra za sport i rekreaciju i Crnogorski olimpijski kompitet, uz pomoć košarkaškog, odbojkaškog, rukometnog i fudbalskog saveza Crne Gore.

Otvarajući Sajam sporta predsjednik Opštine Petar Smolović poželio je dobrodošlicu prisutnim sportskim organizacijama, pojedincima i građanima.

“Iako se svi na različitim nivoima bavimo ili pratimo sport, samo najbolji sportisti zaslužuju veliku čast da obuku reprezentativni dres i time ime naše domovine promovišu na međunarodnim takmičenjima. Podržavajući i bodreći našu reprezentaciju u svim sportovima, mi poštujemo svoju domovinu, a time i sebe same. Zato želim da se ova, za nas najljepša zastava na svijetu, što visočije vijori na međunarodnim takmičenjima i tako pronosi slavu i uspjehe crnogorskog sporta” kazao je Smolović.

Generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta Igor Vušurović u svom pozdravnom obraćanju mladim sportistima kazao je da su njegovanje solidarnosti, obrazovanja, promocija kulture, najbolja promocija zemlje iz koje dolazimo.

“Kažu da domovinu i roditelje ne možemo da biramo, ja mislim da nas je zapao najljepši dio svijeta koji treba da gajimo, njivimo, da ga razvijamo u što boljem pravcu, da budemo odani olimpijskim idejama, da unapređujemo solidarnost, obrazovanje, promocija kulture, promocija zemlje iz koje dolazimo. Po tom osnovu vaši sugrađani su dotakli i NBA ligu i bili evropski šampioni i bili na ponos ne samo Bijelom Polju, već i državi Crnoj Gori, pronoseći njeno ime i slavu” kazao je Vušurović pozivajući sve mlade sportiste da podrže crnogorsku reprezentaciju na ovogodišnjim OI, koje će se održati u Parizu.

U okviru Sajma sporta organizovan je i kviz znanja, a na panel diskusiji, na kojoj su učestvovali priznati sportisti Katarina Bulatović-direktorica COK-a, Igor Vušurović, generalni  sekretar COK-a, Petar Kapisoda, predsjednik Rukometnog saveza CG, Bojana Bakić, selektorka Pionirske  košarkaške reprezentacije CG i Kristina Rakočević, reprezentativka CG u atletici, mladi sportisti danas su imali priliku da saznaju kako se dolazi do vrhunskih rezukltata i  dresa reprezentacije.

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Dalibor Rakočević

Video: Vladimir Jelić