Juče je završena druga faza zimskih priprema FK Jedinstvo Franca

“Juče je završena druga faza zimskih priprema FK Jedinstvo Franca koju smo obavili na primorju. Time smo ušli u posljednju nedjelju pred početak drugog dijela prvenstva takmičarske sezone 2023/24. koja startuje 17.02.2024.godine, kada u okviru 20. kola, na našem stadionu u Nikoljcu, dočekujemo ekipu FK RUDAR iz Pljevalja.

Očekuje nas veoma neizvjesno prvenstvo u kojem moramo pokazati svoj karakter, ali i uložiti ogroman rad, trud i zalaganje, kako bi uspjeli da izborimo naš primarni cilj za ovu godinu, a to je opstanak u 1.CFL.

Pripreme smo startovali u Bijelom Polju, sa 33 igrača ( od kojih 3 golmana), a na primorje smo pošli sa njih 28. Zadovoljni smo radom i zalaganjem svih naših momaka tokom cijelog pripremnog perioda, a ono što je u negativnom smislu obilježilo ovaj pomenuti period je svakako povreda našeg igrača Orhana Hajrovića, koji je na prijateljskoj utakmici protiv FK ARSENAL u Ulcinju zadobio povredu preloma skočnog zgloba. Našem Okiju želimo brz oporavak i da se ako Bog da što prije vrati na teren i svom timu.

U pripremnom periodu, odigrali smo 5 prijateljskih utakmica u kojima su šansu dobili svi naši momci, obzirom da smo konstantno nastupali u kombinovanim sastavima. Cilj je bio da tačno sagledamo i utvrdimo sa čim raspolažemo i šta su to mane i vrline našeg tima kako bi se što bolje pripremili za sve ono što nas očekuje.

Posljednju nedjelju iskoristićemo za taktičko pripremanje i postavljanje tima, a posebno nas raduje činjenica što smo za ovu polusezonu obezbijedili minimum po dva igrača na svakoj poziciji.

Na kraju želimo da poručimo, da apsolutno vjerujemo u naše momke i naš cijeli tim, te da se spletom nesrećnih okolnosti trenutno nalazimo u nezavidnoj poziciji na tabeli 1.CFL. Ubijeđeni smo da će svi naši momci dati i više od svog maksimuma kako bi potvrdili ovo naše uvjerenje te da će uspjeti da budu pravi kada je najpotrebnije i na kraju izbore cilj koji smo zacrtali.

Takođe veoma bitna stvar je i podrška vjerne bjelopoljske publike naših navijača i svih kojima je JEDINSTVO na srcu i koji vole ovaj klub i ovaj grad, pa se nadamo da ona neće izostati ni ovog puta”.

Izvor:FK Jedinstvo