Meris Ajdarpašić treći put zaredom pobjednik memorijalne trke Jasmin Mulić

Treća memorijalna trka u znak sjećanja na tragično preminulog Jasmina Mulića, poznatog bjelopoljskog maratonca, održana je danas, na stazi dugoj 14 km, od njegovog rodnog sela Goduša do Pašića Polja. Trku je otvorenom poroglasila Ajkuna Durović, prva Jasminova učiteljica.

Učestvovalo je šest  takmičara, a prvi je na cilj stigao Meris Ajdarpašić iz petnjičkog sela Vrševo,u vremenu 1 sat 6 minuta i 57 sekund. Drugo plasirani, sa 15 sekundi zaostatka bio je njegov brat Adis, dok je treći na cilj stigao Anes Karišik iz Brodareva, koji je za Adisom zaostao samo 3 sekunde. Trku je  pratio veliki broj Jasminovih prijatelja, koje je u ime organizatora, pozdravio Nijaz Avdić, koji je i ove godine učestvovao kao takmičar. Nagrade trojici prvoplasiranih takmičara uručili su Jasminovi treneri, Brano Maslovarić i Osman Erović, kao i Marko Maslovarić, direktor JU "Centar za sport i rekreaciju",  koja je bila pokrovitelj i prošlogodišnje trke. 

Posebno priznanje u vidu pehara, dodijeljeno je Jasminovoj klupskoj drugarici, uspješnoj polumaratonki Julki Nini Dulović, koja je podržala trku, iako  zbog povrede stopala nije mogla učestvovati. Njoj je pehar uručila Jasminova supruga Razija, koja se istovremeno zahvalila  medijima, kao i  sponzorima Centru za sport i rekreaciju Bijelo Polje, kompaniji "Mesopromet Franca", mesari "Burko" i Seilanu Halilovicu, kao i porodici Safeta Vreve,koji su nesebično pomogli da se i ove godine održi trka.

Redakcija RBP

Foto: privatna arhiva