Završen Prvi rukomtni kamp „Rajo Daba Agović“, u RK „Jedinstvo“ više nego zadovoljni organizacijom i brojem učesnika

Prvi rukometni kamp „Rajo Daba Agović“ koji je protekle sedmice okupio više od 60 dječaka i djevojčica zatvoren je danas, a u Rukometnom klubu „Jedinstvo“, čiji je i Agović bio igrač,  više su nego zadovoljni njegovom organizacijom. 

Marko Stojanović, trener RK „Jedinstvo“ kaže  da je taj klub na prvom kampu okupio više od 60 mladih rukometaša i rukometašica koji su imali priliku da od eminentnih stručnjaka iz zemlje i regiona stiču nova znanja i vještine, ali, i ne samo u pogledu rukometnih treninga i kondicione pripreme.

„Organizovani su posebni treninzi za golmane, radilo se na programima pravilne ishrane sportista, a održane su i edukativne radionice i predavanja. Rukometni kamp „Rajo Daba Agović“ jedinstven je koncept, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu“, istakao je Stojanović. On je podsjetio da su djeca tokom trajanja kampa odradila 58 treninga, 6 predavanja i 2 pokazna predavanja, te brojne druge aktivnosti, kako bi djeca unaprijedila svoja rukometna znanja.

Stojanović je kazao da je svoja rukometna znanja sa djecom podijelio Ivan Terzić, selektor mlađih kategorija u Rukometnom savezu Crne Gore i trener rukometašica Budućnosti, koji nije krio zadovoljstvo talentom koji su pokazala djeca. Pored Terzića, sa djecom su radili selektori crnogorskih reprezentacija Anđela Bulatović, Igor Marković i Goran Simić, bivši selektor juniorske reprezentacije Srbije Radan Rovčanin, kao i treneri Miloš Bošković, Dejan Cubić, Aleksandar Kastratović i drugi treneri. O fizičkoj spremnosti učesnika kampa brinuo je trener u RK „Budućnost“, Blagoje Kuzman, a druženje na kampu imala je i proslavljena rukometašica Katarina Bulatović, danas direktorka Crnogorskog olimpijskog komiteta i ŽRK Budućnost.

Marko Stojanović je zahvalio svima koji su podržali ideju o njegovoj organizaciji, te izrazio uvjerenje da će kamp naredne godine biti još kvalitetniji i masovniji.

Tekst: Redakcija Radija Bijelo Polje

Foto: Vladimir Jelic