Prvi RUKOMETNI KAMP RDA - RAJO DABA AGOVIĆ u Bijelom Polju od 23. do 31. avgusta

“Rukometni kamp RDA predstavlja jedinstven koncept rukometnog kampa u Crnoj Gori kako zbog činjenice da je namijenjen isključivo članovima Rukometnog kluba JEDINSTVO tako i zbog samog koncepta rada na njemu”, saopštili su iz RK Jedinstvo.
Uz izuzetno kvalitetan stručni tim, kako su kazali, na kampu te vrhunske predavače na razne teme od značaja za razvoj jednog sportiste vjerujemo da smo na pravom putuu relizaciji cilja da stvorimo ambijent i kvalitetne uslove pravilnog i zdravog razvoja članova našeg kluba i naše rukometne škole, naveli su iz kluba.
 
“Naši članovi će na kampu imati priliku da uče od nekih od najboljih trenera u Crnoj Gori i regionu,njih čak preko 50 djevojčica i dječaka, i to:
Anđela Bulatović, selektorka pionirske reprezentacije Crne Gore (mladje pionirke), trenerica u ŽRK Budućnost i proslavljena rukometašica Crne Gore, osvajač brojnih medalja i priznanja sa reprezentacijom Crne Gore.
 
Igor Marković, selektor juniorske reprezentacije Crne Gore, trener RK RUDAR (filijala ŽRK Budućnost), proslavljeni rukometaš Crne Gore, EHF Master Couch.
 
Radan Rovčanin, nekoliko godina unazad vodio žensku juniorsku reprezentaciju Srbije i beogradskog superligaša Voždovca. Sjedio je i na klupi pljevaljskih klubova Rudara i Bisera, kao i beogradske Crvene zvezde, a jedan je i od osnivača akademije „Star“u Beogradu, trenirao je ŽRK Vojvodina i žensku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
 
Miloš Bošković, trener u Rukometnom klubu TREBJESA Nikšić, trostruki osvajač Pionirske lige Crne Gore 2008-2009
Blagoje Kuzman, kondicioni trener RK RUDAR (filijala ŽRK Budućnost), kondicioni trener ŽRK Budućnost generacije 2006-2007 i 2008-2009, kondicioni trener ženske kadetske reprezentacije Crne Gore, kondicioni trener ženske juniorske reprezentacije Crne Gore.
 
Dejan Ćubić, EHF master couch, trener ekipe Super ligaša iz Priboja te RK ZLATAR iz Nove Varoši, u svojoj bogatoj karijeri bio je u selektor reprezentacije Centralne Srbije, te trener ženske ekipe iz Prijepolja u Super B ligi osvajač brojnih nagrada i priznanja i MOSI Igara u ženskoj konkurenciji.
 
Goran Simić, trenersku karijeru započeo je u RK Mornar, od 2015 godine je bio član u stručnom štabu RK Vardar iz Skoplja sa kojim je 2017 godine osvojio Ligu evropskih šampiona. Bio je i trener golmana u svim reprezentativnim selekcijama reprezentacije Crne Gore.
Aleksandar Kastratović, aktivan igrač i član Rukometnog kluba Komovi iz Andrijevice, trener golmana mlađih kategorija kluba iz Andrijevice te osvajačbrojnih priznanja i nagrada.
 
Pored navedenih trenera očekuju nas i treneri gosti, koji ostaju iznenađenje za naše članove.
 
Uz trenere na kampu, organizovali smo i nekoliko predavanja na različite teme od značaja za razvoj rukometaša i rukometašica. Predavači:
Katarina Bulatović, Sportska direktorica Crnogorskog olimpijskog komiteta, sportska menadžerica u ŽRK Budućnost, ambasador programa RESPECT YOUR TALENT u EHF-u.
 
Jusuf Kadić, doktor opšte medicine, specijalizant ortopedije i traumatologije na Medicinskom fakultetu Beograd Tatjana Mitrović Magistar Sportske psihologije, Homeopata i Hipno terapeut Ifeta Erović, primarius, doktor, specijalista higijene”.
 
Navedeni treneri i predavači i njihove biografije i neizmjerno iskustvo su zaista pokzatelj da će naši članovi uživati na kampu.
 
Naveli su i da će pored aktivnosti na samom kampu, te svečanosti otvaranja kampa 23. Avgusta u 19:00 na gradskom stadionu malih sportova, naši Bjelopoljski tamburaši pripremili su poseban ugođaj 23. Avgusta u 20:45 u čast Raja Dabe Agovića velikana bjelopoljskog rukometa. Takođe na koncertu će biti premijerno izvedena pjesma "Agović Rajo Daba velikog srca je bio" tekst pjesme: Kenan Hubanić.
 
“Vjerujemo da ćemo do 31. Avgusta obaviti veliki broj treninga i uspjeti zaokružiti priču jedinstvenog rukometnog kampa na našim prostorima u čast Raja Dabe Agovića, velikog čovjeka, prijatelja, trenera, rukometnog sudiju, supruga, oca... u njegovo ime spremljen je i kratki video u kome smo pokušali prikazati makar djelić života Raja Dabe Agovića. Daćemo sve od sebe da naši članovi uživaju na kampu i da ovo prerasta u tradicionalan kamp u Bijelom Polju”.
 
Rukometni klub JEDINSTVO nastaviće i u narednom periodu da radi na unaprijeđenju uslova za razvoj rukometa u Bijelom Polju, šo predstavlja jako bitan ulog u budućnost kluba i ostvraivanje zacrtanih ciljeva razvoja rukometne škole u Bijelom Polju,saopšteno je iz kluba.
 
 
 
 
Izvor i foto: RK Jedinstvo