Nakon deset godina u Bijelom Polju odbojka na pijesku, cilj održivi razvoj ovog sporta

Međunarodni turnir u odbojci na pijesku “Bijelo Polje beach tour 2023” počeo je danas na terenu sportske zone Otoka.

Slobodan Šebek, sportski direktor OK Jedinstvo rekao je na otvaranju da se “nakon deset godina, Beach Volley  opet igra u Bijelom Polju, sa idejom koju realizujemo sa JU Centar za sport i rekreaciju, a koja je realna i moguća, da napravimo ozbiljan regionalani turnir”.

Šebek je pojasnio da imaju namjeru da naredne godine bude još bolje i da u Bijelo Polje dovedu odlične odbojkaše i odbojkašice, jer planiraju i ženski turnir.

Marko Maslovarić, direktor JU Centar za sport i rekreaciju kazao je da dobra ideja i dobar sadržaj čine viziju koja će trasirati održivi ravoj odbojke u Bijelom Polju.

Siguran je da će pilot projekat odbojke na pijesku zaživjeti i da će biti trasirani na svim kartama sportskih dogadjaja, te da će turnir biti sve bolji.

Samo prije deset godina, podsjetio je Maslovarić, upravo na ovom mjestu, na atipičnoj konfiguraciji terena, je održan turnir na pijesku. Napomenuo je da su danas tu, nakon skoro odigranog basket turnira, kako je rekao da “podignemo prašinu i da ta prašina ovdje bude još dugo prisutna.”

Na turniru učestvuje deset ekipa, iz Crne Gore, Srbije, Rusije, Ukrajine, koje se prvog dana takmiče u tri grupe.

Sudijski par čine Nemanja Radivojević i Nikola Pejović.

Pobjednicima će pripasti novčana nagrada od 600 eura, drugoplasiranima 300 eura, a trećem mjestu 100 eura, naveli su organizatori.

U  nedjelju će biti odigrana završnica sa mečevima za 3. mjesto i finale.

Organizatori turnira su JU Centar za sport i rekreaciju, Opština Bijelo Polje i OK Jedinstvo.

Redakcija Radija Bijelo Polje