Finale 52. Memorijala ’’Vaso,Šaban,Momo" u znaku Petice, uz masovnu posjećenost bjelopoljske publike

U Bijelom Polju se od 17. do 28. jula odigrao 52. Memorijal “Vaso, Šaban, Momo”, uz učešće 16 ekipa, koje su bile podijeljene u četiri takmičarske grupe.

Najbolja na tradicionalnom turniru bila je  ekipa Petice, koja je osvojila i novčanu nagradu za prvo mjesto, u iznosu od 5.000,00 eura.

 ,,Prelijepa atmosfera, prepune tribine, kao što se i očekivalo, veliki spektakl. Vidjeli smo ovih zadnjih dana da je turnir je obilovao sa pregršt kvalitetnih ekipa", rekao je za Radio Bijelo Polje najbolji igrač turnira “ Vaso, Šaban, Momo”, kapiten ekipe Petica, Eldin Ćorović  i istakao da nije očekivao titulu najboljeg na turniru.

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju  Marko Maslovarić, je izrazio veliko zadovoljstvo samom organizacijom i svemu što se desilo prethodnih deset dana.

,,Bio je jako kvalitetan turnir, što po ekipama koje su bile na samom terenu i koje su pokazale velike majstorije, što po posjećenosti, ali ono što je pratilo i sam niz aktivnosti na planiranju i organizaciju ovakvog događaja. Želim da se zahvalim prije svega svim sponzorima koji su učinili da ovaj turnir dobije jednu novu notu i popne se na još veći stepen u samoj organizaciji, što zapravo i ovaj turnir zaslužuje posle pedeset i dvije godine", rekao je za Radio Bijelo Polje Maslovarić i ujedno se zahvalio direktoru turnira, Ranku Duloviću.

,,Takođe da iskažem i tendenciju da će ovaj turnir iz godine u godinu ići na veći i veći nivo, opštini Bijelo Polje kao pokrovitelju turnira i definitvno instituciji koja već godinama stoji iza ovoga turnira. Učinili smo, mogu da kažem, ono što je bio neki cilj, a to je da približimo što više građanima ovaj turnir, da što više ljudi, odnosno posjetilaca bude prisutno svake večeri", rekao je Maslovarić

,,Poslužilo nas je vrijeme, imali smo samo jedno veče koje je pratilo loše vremenske prilike i turnir, odnosno utakmica se automatski premjestila u dvoranu Nikoljac. Nemam šta da dodam bez da sam maksimalno zadovoljan, i ono što me  jako raduje jeste da je ovaj turnir bio viralan na velikom području, ne samo Crne Gore nego i Balkana", dodao je Maslovarić i zahvalio se još i svim medijima koji su prenosili turnir, kao i Fudbalskom Savezu Crne Gore, koji je već treću godinu partner turniru.

Podsjećamo, ekipi Lozne pripalo je drugo mjesto,  dok je treće mjesto osvojila ekipa Sutivan bez borbe, zbog odustajanja ekipe Murić Company PG/RO, sa službenim rezultatom - 5:0.

Najbolji golman je Batić Boban iz ekipe Lozna.

Odigrana je  i revijalna utakmica mlađih kategorija.  Meteor je pobijedio Borac 4:2.

Finale turnira na poligonu malih sportova je pratilo oko 2000 ljudi.