Kada sve što može da se kaže je "Falilo je malo sportske sreće"

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u četvrtfinalu nakon velike borbe od reprezentacije Grčke 9:10.

Koliko samo je malo falilo na kraju. Poraz koji dosta boli jer smo do zadnjeg sekunda bili u meču ali jednostavno sreća nije bila na našoj strani. 

Prečka Perkovića u zadnjim sekundama iz dobro odigrane akcije sa igračem više, ali i posljednji gol Grka na meču, Skubakis sa istekom napada, iz skoro mrtvog ugla su kulminacija sjajne vaterpolo predstave u kojoj su neutralni navijači sigurno uživali. 

Počeli su Grci dobro meč, bolje otvorili. Momci Vladimira Gojkovića su bili i dobri u defanzivi ali je vaterpolista Olimpijakosa Konstantinos Genidunias sjajno ušao u meč. 

Heleni su dugo držali dva gola prednosti, mi smo se u početku mučili i sa igračem više, pa je Ukropina probio grčki bedem tek iz četvrtog puta sa tim scenariom.  

Grci su išli u drugoj dionici i na +3, prijetili da se ozbiljnije rezultatski odlijepe, ali Đuro Radović je pogodio na kraju za prihvatljivih dva gola zaostatka.

Od tada, ionako bespoštedna borba, je prešla na potpuno novi nivo. Borba za svaku loptu, za svaki posjed do posljednjek atoma snage. Prvo je Popadić "izmislio" gol, a onda i dvojac Radović - Ukropina za izjedačenje. 

Doša je i gol sa centra od velikog borca Spaića, ali na kraju, šta drugo reći osim već toliko puta izgovorene floskule "falilo je malo sportske sreće". 

Naše momke očekuje razigravanje od 5. do 8. mjesta.

izvor-rtcg