Gojković: Svi smo vjerovali u veliku pobjedu

Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković kazao je da su svi u taboru "ajkula" vjerovali u veliku pobjedu.

Crna Gora je slavila protiv Hrvatske 13:12 i plasirali se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

"Fantastičan je osjećaj nakon niza utakmica u kojima nismo krunisali dobru igru. Protiv Hrvatske smo u prvom u seriji važnih utakmica na prvenstvu pokazali veoma dobru reakciju nakon izuzetno teškog poraza od Srbije. Svi smo vjerovali, od igrača do stručnog štaba, to se vidjelo od prvog momenta. Vidjelo se i u u fantastičnoj reakciji Miloša Šćepanovića koji je pozvao tajm-aut sekund prije kraja utakmice", rekao je Gojković.

Naša selekcija se izborila i sa tim što je rano ušla u problem sa ličnim greškama.

"Od početka do kraja smo igrali odlično i zasluženo slavili. Bili smo opterećeni ličnim greškama, ali smo uspjeli", istakao je selektor.

"Ajkule" su se izdigle i iznad šokantnog poraza od Srbije u grupi.

"Mi smo najviše pribojavili da ne ostane trag od tog poraza. Ali od prve sekunde se vidjela energija, kontrolisali smo rezultat, možda smo mogli i prije da prelomimo meč. Ovakve utakmice rađaju velike igrače, nadam se da će ova ekipa otići još jedan korak više", naglasio je selektor.

Petar Tešanović je briljirao na golu. Smatra da je ovo najveća pobjeda ove generacije.

"Ovo je jedna od najvećih pobjeda, ako ne i najveća za ovu generaciju. Savladali smo evropskog šampiona, iako su nas mnogi otpisali. Pokazali smo da vrijedimo i ne želimo da se na ovome zaustavimo - hoćemo još", kazao je Tešanović.

Kaže da je presudila velika želja za dokazivanjem.

"Sam meč je bio pun preokreta. Vodili smo mi, pa oni, pa onda opet mi... Presudila je velika želja za dokazivanjem, htjeli smo da pokažemo da možemo", istakao je Tešanović.

Nema puno vremena, slijedi okršaj sa Grcima...

"Odmorićemo, a onda da se spremimo za Grčku. Cijeli turnir igramo fantastično, borimo se. Do sad je nešto malo falilo, ali eto prelomili smo kada je bilo najpotrebije. Okrećemo se četvrtfinalu, imamo dan pauze da se spremimo. Vjerujem da možemo da prođemo dalje", kazao je naš golman.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak kazao je da pobjeda Crne Gore zaslužena.

"Čestitke Crnoj Gori, na borbenosti, nama ostaje žal, jer danas smo neke stvari prokckali. Puno negativnih stvari nam je donijelo poraz, prije svega isključenja. Takođe, puno golova smo primili na isteku njihovog napada", kazao je Tucak.

Crna Gora sa Grcima igra u utorak u osam sati ujutru.

IZVOR:RTCG