Srbija na popravnom, Brazil i Portugal bi da obezbijede 1/8 finala

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru i danas nas očekuju četiri utakmice drugog kola.

Današnji program otvara duel Kameruna i Srbije u grupi G. Obje ekipe su pretpjele poraz u prvom kolu, pa ne bi trebalo da bude kalkulacija, posebno ne za afričku selekciju koja se u posljednjem kolu sastaje sa Brazilom.

Srbija se uglavnom branila protiv Brazila, ali sa Kamerunom mora drugačije. U startnu postavu na lijevoj strani se vraća Filip Kostić, a glavna dilema selektora Dragana Stojkovića je u napadačkoj liniji.

Prvu pobjedu tražiće i Južna Koreja i Gana u Grupi H, čiji duel je zakazan za 14 sati. Gana je pokazala zube u duelu sa Portugalom (2:3), možda i zaslužila bod, dok Južna Koreja tek treba da pokaže svoj potencijal nakon remija bez golova protiv Urugvaja.

Pobjednik ovog okršaja bi imao velike šanse za prolaz dalje, dok bi poražena ekipa mogla da pakuje kofere.

Derbi dana igraju Brazil i Švajcarska od 17 sati. Brazilci su oduševeli igrom protiv Srbije i veliki su favoriti, ali pitanje je da li mogu ponoviti istu partiju, posebno bez Nejmara koji odmara zbog povrede.

Švajcarci, poznati kao čvrsta ekipa, probaće da dođu do iznenađenja, ali i prije starta turnira znali su da je meč protiv Srbije u posljednjem kolu odlučujući.

Današnji program zatvaraju Potugal i Urugvaj. Fantastični igrači u obje selekcije obećavaju dobar meč. Ronaldo i drugovi će sigurno tražiti pobjedu koja im donosi mjesto u osmini finala, dok Urusi će sigurno tražiti svoju šansu i probati da iskoriste klasu u napadu koji predvode Luis Suarez i David Nunjez.

Raspored:

11:00 Kamerun - Srbija, grupa G

14:00 Južna Koreja - Gana, grupa H

17:00 Brazil - Švajcarska, grupa G

20:00 Portugal - Urugvaj, grupa H