Džudisti “Favorita” spremni za polaganje za majstorska zvanja i crne pojaseve

Sedam džudista bjelopoljskog "Favorita" boraviće 26. i 27. novembra u Podgorici, gdje će se, u organizaciji Džudo Saveza Crne Gore, održati Dan Kolegijum, polaganje za majstorska zvanja i crne pojaseve.

Novi bjelopoljski džudo majstori i nosioci crnog pojasa iz škole Enesa Camića biće Matija Joksimović, Aladin Osmanović, Ibrahim Avdić, Dajlan Mekić, Šejma Zekić, kao i sestre Hana i Dženana Džogović.

Trener džudista “Favorita”, Enes Camić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je ponosan na svoje učenike koji su marljivim radom i upornošću stigli do ove pozicije u svojoj karijeri.

“Svi oni su dugogodišnji takmičari i članovi kluba, zajedno smo cijelu deceniju, to su istaknuti sportisti našeg grada, naša nova nada da će se ovaj sport razvijati još više i da ćemo od sada kao kolege, džudo majstori, dati svi zajedno doprinos i iznjedriti nove šampione”, istakao je Camić.

On je napomenuo da će, nakon dobijanja majstorskih zvanja, novi džudo majstori imati priliku da se takmiče i dalje, a podršku “Favorita” imaće i oni koji budu željeli da se oprobaju u trenerskom i sudijskom poslu.

“Iskreno želim da se zahvalim i roditeljima koji su mi ukazali povjerenje i koji su vjerovali da zajedno možemo doći do mnoštva medalja, nagrada, priznanja, a sada sve to krunisati crnim pojasem. Takođe, zahvalan sam i Džudo savezu Crne Gore, na čelu sa gospodinom Rečevićem, koji je od prvog dana stupanja na dužnost predsjednika dao svima nama nadu u bolju budućnost ovog sporta”, dodao je Camić.

Zahvalnost treneru Camić uputila je i džudistkinja Dženana Džogović, budući džudo majtor.

“Treniram od svoje šeste godine, a cijela moja porodica je uključena u džudo, nas pet je u ‘Favoritu’,  a sada smo ja i Hana došli do crnih pojaseva. Sa ponosom i zadovoljstvom ćemo ih nositi, a naravno da nastavljamo da treniramo i dalje, nećemo se ovdje zaustaviti”, kazala je Dženana i još jednom zahvalila treneru Enesu Camiću na podršci i povjerenju.

Pripreme za Dan Kolegijum obavljaju se svakodnevno, u sali OŠ “Marko Miljanov”,  a zatim u sali u Voljavcu.

Polaganje pred Dan Kolegijum komisijom DžSCG se održava 27.11.u prostorijama OŠ Novka Ubović u Podgorici sa početkom u 13h.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Džudo klub “Favorit”

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE