Odbojkaši Jedinstva i Novog Pazara u finalu turnira “Trofej Bijelog Polja”

Odbojkaši bjelopoljskog Jedinstva i Novog Pazara plasirali su se u finale turnira “Trofej Bijelog Polja”.

Jedinstvo je nakon pet odigranih setova u polufinalu savladalo beogradski Partizan, rezultatom 3:2 (21:25 25:18 25:17 22:25 15:11), dok je ekipa iz Novog Pazara slavila u meču protiv Budućnosti 3:1.

Trener OK Jedinstvo, Darko Prebiračević, čestitao je svojim momcima na pobjedi, ali i izrazio zadovoljstvo što se u Bijelom Polju opet igraju kvalitetne utakmice.

“Nakon velike borbe i sjajne utakmice u polufinalu, uspjeli smo da pobijedimo. Sjutra nas  očekuje meč protiv Novog Pazara koji je favorit, ali želimo da pokažemo da imamo potencijal i kvalitet bez obzira na to što smo jako mladi”, kazao je Prebiračević.

Učesnike turnira pozdravio je ranije i potpredsjednik Upravnog odbora OK Jedinstvo, Muazfer Ljuca, koji je svim ekipa poželio dobrodošlicu na turnir.

“Pričinjava mi zadovoljstvo da u svoje i u ime OK Jedinstvo, koji je i organizator ovog svojevrsnog festivala sporta i odbojke, poželim svima dobrodošlicu na ‘Trofej Bijelog Polja’ i zahvalim ekipama koje su svojim učešćem dali poseban značaj ovom turniru. Iskoristiću priliku da zahvalim i prijateljima našeg kluba, kao i Opštini Bijelo Polje, kao našem osnivaču, za podršku u organizaciji ovog takmičenja”, kazao je Ljuca.

On je napomenuo da se “Trofej Bijelog Polja” održava u okviru  Evropske nedjelje sporta.

“Cilj ovog turnira je uigravanje i priprema timova za narednu sezonu, a on ujedno doprinosi uspostavljanju bolje saradnje između klubova i sportista. Naša je želja da on postane tradicionalan, da svake godine bude sve više klubova i to iz još više zemalja. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, a do tada želim da ova dva dana svi zajedno uživamo u lijepoj odbojci i zanimljivim utakmicama, a najbolji neka pobijedi”, istakao je potpredsjednik Upravnog odbora OK Jedinstvo.

Finalni meč “Trofeja Bijelog Polja” na programu je sjutra od 19 časova, dok će se ranije u utakmici za treće mjesto boriti Partizan i Budućnost.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Dalibor Rakočević