Kadetkinje počele pripreme za EP, među njima i Bjelopoljka Ema Kolić

Najbolje crnogorske kadetkinje, među kojima je i Bjelopoljka Ema Kolić, otpočele su pripreme za Evropsko prvenstvo u rukometu za igračice do 17 godina, koje se od 5. do 15. avgusta održava u Podgorici.

Kolić, koja je ponikla u bjelopoljskom rukometnom klubu Jedinstvu, a sada igra za podgoričku Budućnost, našla se na spisku trenera IvanaTerzića, a u njenom matičnom klubu su jako ponosni što će zaigrati u dresu reprezentacije.

“Ema Kolić je naša bivša igračica, koja je u klubu stasala kao mlađa pionirka, a zatim je kao pionirka bila član pionirske reprezentacije, te je ostvarila transfer u RK BUDUĆNOST, gdje je nastavila sa odličnim partijama. Srećni smo što je dobila poziv selektora u kadetsku reprezentaciju, čestitamo joj od srca, ona je  veliki igrač, veliki karakter i najbolji predstavnik svog grada na predstojećem takmičenju kadetske reprezentacije”, kazao je trener ŽRK, Marko Stojanović.

Na širem spisku, među rezervnim igračicama, je i Anđela Petrović, koja je takođe nosila dres bjelopoljskog Jedinstva.

Crna Gora će  igrati u grupi A, a rivali su Danska, Austrija i Švajcarska. Prvi protivnik je Danska u duelu koji je na programu 5. avgusta.

Na spisku trenera Terzića su golmanke Andrea Škerović, Marija Marsenić (Budućnost) i Teodora Marković (Levalea), krila Marija Bigović i Snežana Ćorović (Levalea), Ivana Vujadinović, Lana Pavićević, Nikoleta Radmanović i Jovana Jovanović (Budućnost), bekovi Nađa Micevska (Zeta), Kristina Arsenijević, Mia Ražnatović, Itana Brković, Nikolina Marković, Anđela Milošević, Maša Mitrović i Jelena Vukčević (Budućnost), Sara Burić (Trebjesa) i Katarina Šutović (Levalea), te pivoti Tijana Lutovac, Ema Kolić i Nada Rakočević (Budućnost).

Na širem spisku su sljedeće rezervne igračice - golmanke Aleksandra Kecojević (Trebjesa) i Tijana Peruničić (Budućnost), krila Maša Kuzmanović i Tamara Radonjić (Budućnost) i Jovana Ajković (Zeta), bekovi Jovana Kalezić i Anđela Petrović (Budućnost) i Sanja Đikanović (Levalea), te pivot Andrea Brajović (Budućnost).

 

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: RSCG

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE