Džikić: Pobjeđivali smo favorite i u gostima

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je danas da je njegova ekipa spremna za utakmice protiv Crvene zvezde u finalu plej-ofa ABA lige, kao i da prednost domaćeg terena koju je beogradski tim stekao neće biti odlučujuća.

"Što se tiče Zvezde, to nije nikakva filozofija, Zvezda je evroligaš i višestruki prvak ABA lige. Svake sezone ima obavezu da napravi konkurentan tim za pobjede u Evroligi. Izborili su i prvo mjesto i prednost domaćeg terena u finalu. U seriji na tri dobijene utakmice jeste važna prednost domaćeg terena, ali smo i njih i neke druge favorite pobjeđivali u gostima. Ne vidim to kao nešto odlučujuće", rekao je Džikić navodi se na sajtu ABA lige.

Košarkaši Budućnosti igraju u ponedjeljak od 19 časova u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Crvene zvezde, prvu utakmicu finala plej-ofa ABA lige.

"Zbog uslova takmičenja finale je 'spakovano' u sedam dana, što je s jedne strane zanimljivo, a s druge specifično jer se putnik u Evroligu odlučuje u sedam dana. U planiranju treninga posljednjih mjesec dana prilagodili smo način rada tom ritmu i mislim da ćemo energetski biti spremni za Zvezdu", rekao je Džikić.

Govoreći o Zvezdi on je rekao da je kvalitetna na svim pozicijama i da nije slučajno bila prva poslije ligaškog dijela.

"Nadam se da ćemo izaći, prvo u Beogradu, a poslije u Podgorici, na mečeve tako da pokušamo da igramo najbolje što možemo. Možemo da budemo mirni, uradili smo sve što je trebalo i ovo je kao nagrada. Daleko od toga da nas ne zanima da osvojimo ABA ligu. Ali pritisak ne postoji. Ako bude sve u redu sa sastavom, vidjećemo kako će to da prođe", naveo je on.

Džikić je izrazio zadovoljstvo povratkom Filipa Barovića na teren, ali je rekao da, iako on nije u formi, da je važan za ekipu jer širi pozitivnu energiju na igrače.

"Želimo da budemo zdravi i da probamo da odigramo ono što najbolje možemo trenutno. Bolja je situacija i sa Seadom Šehovićem i Aleksom Ilićem što se povreda tiče, treniraju normalno, a da li će igrati zavisi od mnogo toga, 13 igrača je na raspolaganju", dodao je Džikić.

On je rekao i da je veoma važno da njegova ekipa ne potcijeni nijednog igrača iz Zvezde.

"Potpuno smo svjesni šta mogu da urade. Imaju veliki kvalitet svakog igrača", dodao je trener podgoričke ekipe.

Košarkaš Budućnosti Petar Popović rekao je da je finala serija zahtjevna, zbog velikog broja utakmica za sedam dana, ali da se njegova ekipa ne plaši Zvezde.

"Ukoliko bi se igrala majstorica, igrali bismo pet mečeva za sedam dana. Zvezda je odlična, zaslužila je 11 pobjeda u Evroligi. Skinuli smo veliki teret koji je nametnut godinama, prolaskom u finale. To nam je veliki plus na polju samopouzdanja. Ne plašimo se Zvezde, jedva čekamo da počne finalna serija, spremni smo za svaki izazov", naveo je Popović.

 

Izvor:rtcg