Erović: Crnogorska atletika ide uzlaznom putanjom, Furtula obezbijedio vizu za Tokio

Selektor crnogorske reprezentacije, Osman Erović, pozdravio je uspjeh crnogorskog atletičara, Danijela Furtule, koji će učestvovati na Olimpijadi u Tokiju.

Furtula je na 25. međunarodnom atletskom mitingu - Trofej Crne Gore, disk bacio 65 metara i 59 centimetara, što je novi crnogorski rekord.

„Izuzetan rezultat, Furtula je već je ovjerio vizu za Olimpijske igre u Tokiju i mi iz Atletskog saveza mu čestitamo na tome. To je četvrti rezultat u svijetu“, kazao je Erović u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje.

Istakao je i da je veliki uspjeh ostvariti normu za Olimpijske igre, a očekuje i da će još neki crnogorski atletičari u tome uspjeti.

„Blizu te  norme je i naša Kristina Rakočević, koja je na koledžu u Majamiju, već ima hice od preko 52, 53 metra, tako da Olimpijada nije nedostižna za nju. Tu je naravno i Marija Vuković, Tomaš Đurović, imamo izuzetnu plejadu atletičara“, naglasio je Erović.

Poručio je i da crnogorska atletika ide uzlaznom putanjom.

„Ima mladih od kojih puno očekujemo. Ovo je zahtjevan sport, koji traži upornost i volju, a draž je u upravo u tome, pomjerati granice“, zaključio je on.

Autroka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE