Baošić osvojio prvo mjesto na 5. Otvorenom prvenstvu Crne Gore u Bench press-u i Powerliftingu

Blagoje Baošić je osvojio prvo mjesto u kategoriji do 100 kg, na 5. Otvorenom prvenstvu Crne Gore u Bench press-u i Powerliftingu po GPC pravilima, koje je organizovao Powerlifting savez Crne Gore 17.03.2018 godine u Podgorici.

Bjelopoljac je podigao 220 kg osvojio najsjajnije odličje što je još jedan u nizu njegovih uspjeha.

Da podsjetimo u maju prošle godine u Kolašinu na Trećem otvorenom prvenstvu Crne Gore u disciplini Bench press Blagoje Baošić je podigavši 200 kg osvojio dvije zlatne medalje u kategoriji do 90 kilograma. Posle ranije održanog Balkanskog prvenstva u Sarajevu gdje je postavio državni rekord i podigao 195 kg, ovo je treći veliki uspjeh Baošića koji je time potvrdio svoju svjetsku klasu u ovoj kategoriji.

Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina a trenira i u klubu ‘’Euro gym’’ iz Bijelog Polja.

-U pripremama za ovo prvenstvo najveću podršku sam dobio kao i uvijek od Opštine Bijelo Polje na čelu sa predsjednikom Petrom Smolovićem, a istakao bih i značajnu podršku od pojedinaca prije svega Zorana Lazovića, Ranka Dulovića, Dejana Pavićevića, kao i Opšte bolnice, auto servisa "Das", "Merkator", "Inžinjering", "Zaton petrol", "Sity" kafe, "Korzo" kafe, "La Pizza", "Darwood" pab, "Femić" marketi i mnogih drugih kojima se ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujem, kazao je Baošić.

 

Izvor: Opština Bijelo Polje