Jovan Delić najbolji sportista Bijelog Polja u 2017. godini

Odbojkaš Jedinstvo Bemaksa, Jovan Delić, najbolji je sportista Bijelog Polja u 2017. godini, odluka je Udruženja sportskih novinara i Centra za sport i rekreaciju.

Delić je u prethodnoj sezoni sa ekipom Jedinstva osvojio titulu prvaka i pobjednika Kupa Crne Gore, a bio je i na širem spisku muške seniorske reprezentacije, što ga je prema riječima predsjednika Udruženja sportskih novinara, Milovana Novovića, automatski predodredilo za najboljeg.

“Nakon podrobnih analiza dostavljenih predloga odlučili smo da titula najboljeg pripadne upravo Jovanu Deliću, koji je ranije proglašen i za najboljeg odbojkaša Crne Gore. Njegov doprinos OK Jedinstvu Bemax zaista je nemjerljiv i zasluženo se našao na tom mjestu”, rekao je Novović.

Najbolji klub je, prema odluci Udruženja sportskih novinara i Centra za sport i rekreaciju, OK Jedinstvo Bemax, koji je po prvi put u istoriji postojanja osvojio duplu krunu, a učestvovao je u Ligi šampiona i takmičio se u CEV Kupu.

“Zaista nam je bio olakšan izbor, jer je OK Jedinstvo Bemax sport u našem gradu podigao na veći i bolji nivo, jer poslednjih godina nemamo mnogo rezultata kojima bi se ponosili”, obrazložio je Novović.

Kao i prethodnih godina, izabran je i najbolji mladi sportista, a to priznanje ovaj put pripalo je Marko Kljajević, nekadašnji košarkaš Centra, a sada Mega Vizure iz Beograda.

“Kljajević je i član kadetske reprezentacije Crne Gore, koja je u Podgorici prošle godine osvojila srebrnu mdalju i samim tim napravio odličan uspjeh”, naveo je predsjednik Udruženja sportskih novinara.

Među sportisitima koji su ostvarenim rezultatima obilježili 2017. godinu našli su se košarkaš Jedinstva, Arso Leković, golman FK Jedinstva Miloš Joksimović, atletičari Jedinstva Edin Erović i Risto Drobnjak, stonoteniser Indeksa Branko Cubović, odbojkaš Jedinstvo Bemaksa Strahinja Kuburović, Slobodan Zonjić koji nastupa za RK Jedinstvo. Takođe, među sportistima koji su ostvarili veliki napredak su i bokser Feniksa Hamza Smakić, koji je bez poraza u prošloj godini,  član Futsal kluba Jedinstvo i član Futsal reprezentacije Aleksandar Saša Obradović, kao i šahista Rokade, Bojan Vučković, koji je na prvoj table bio neprikosnoven i najbolji u Crnoj Gori.

Udruženje sportskih novinara i Centra za sport i rekreaciju na planiranoj svečanosti, na kojoj će biti uručena priznanja najboljima, nagrade će dodijeliti i mladim perspektivnim sportsitima.

“Mladi sportisti su budućnost sporta našeg grada, zato svake godine biramo najbolje među njima. U 2017. najbolje su se pokazali Milosav Perošević, fudbaler Jedinstva, koji je igrao i za kadetsku reprezentaciju Crne Gore, zatim bokser Filip Božović, koji je najbolji u pionirskoj konkurenciji naše zemlje. Tu je i džudista Favorita, Almin Ljušković, stonoteniser Jedinstva Elvin Čoković, koji je i reprezentativac Crne Gore u mlađoj kategoriji, najbolji junior Ciklomonta – biciklista Aleksandar Bošković, džudistkinja Jedinstva - Kristina Milićević, koja je u protekloj godini osvojila bezbroj medalja na raznim takmičenjima. Persprektivni mladi sportista je i košarkaš Jedinstva Vasilije Vučinić,  košarkašica Jedinstva Marija Maja Baošić, član KK Centar Mileta Bošković,  kao i rukometaš Jedinstva, Nikola Jelić”, saopštio je predsjednik Udruženja sportskih novinara, Milovan Novović.

Novović je istakao i da će biti uručeno specijalno priznanje za doprinos razvoju i popularizaciji sporta u 2017. godini.

“Ta nagrada će pripasti nekadašnjem rukometašu i sudiji Nikoli Rakonjcu, koji je danas uspješan delegate i kontrolor. On je prošle godine bio na nekoliko takmičenja, kao što su mediteranska prvenstva u Tunisu i Parizu, minimundijal u Parizu, i zasita je čovjek koji zaslužuje ovo priznanje”, podvukao je on.

Novović je zaključio da je prethodna godina bila bolja u odnosu na raniji period, ali da sportisti Bijelog Polja mogu postići i još bolje rezultate, te se tome nada u 2018. godini, kako u kolektivnim sportovima, tako i u pojedinačnim, po kojima je naš grad i prepoznatljiv poslednjih godina.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič, Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE