Tarantino otkrio koji crtani film mrzi

Slavni režiser Kventin Tarantino, koji je poznat po kontradiktornim stavovima, nikada nije bio fan crtanog filma Skubi Du, a razlozi zbog kojih je to tako su prilično čudni.

U intervjuu za "Yesterdayland", Tarantino je opisao prve epizode crtića Skubi Du kao "glupe", a onda je dodao: "Nikada me nije impresionirao koncept tog crtanog filma".

Tarantino je poznat po tome što često ima drukčije mišljenje od većine, čak i kada je riječ o legendama filmskog svijeta. S vremenom je razvio stavove koji su nerijetko izazvali iznenađenje i raspravu u javnosti. Ova nekonvencionalna stajališta već su ga dovela u nesuglasice s ikonama poput Stenlija Kjubrika, Alfreda Hičkoka Žan - Lik Godarda.

Ali, kada je riječ o crtanom filmu Skubi Du, njegova kritika dolazi iz specifičnih iskustava iz djetinjstva.

Tarantino je naveo da je dok je gledao prvu epizodu Skubi Dua kao dijete je pomislio: "Šta je ovo? Misterije mi se nikad nisu činile zanimljivim. Sjećam se da su svake subote ponavljali iste epizode", komentarisao je, izražavajući razočaranje činjenicom da je kao dijete subotnje jutro provodio uz crtani film koji nije volio i koju je već gledao.

Izvor:Nezavisne novine

Foto: Youtube/Printscreen | 

Tekst objavila:Ljilja Rabrenović