Kejti Peri najavila novi album posle pet godina

Nakon nekoliko godina medijske pauze, pop ikona Kejti Peri se trijumfalno vraća na muzičku scenu sa novim albumom čiji je udarnički singl već najavila na svojim društvenim mrežama.

Kejti Peri, poznata po svojim hitovima kao što su „Roar,“ „Firework,“ i „Teenage Dream,“ odlučila je da se povuče iz reflektora 2019. godine kako bi se posvetila porodičnom životu i pronalaženju novih inspiracija. Tokom ovog perioda, Peri je postala majka i posvetila se različitim kreativnim projektima, uključujući svoju liniju obuće i angažmane u društvenim i humanitarnim aktivnostima.

Novi album još uvijek nema ime, ali udarnički singl koji je najavila na društvenim mrežama zove se „Womans world“ – simbolizuje njen povratak i transformaciju, inspirisan je njenim ličnim usponima i padovima tokom proteklih godina.

Peri je početkom mjeseca održala tajno slušanje albuma za fanove i kritičare. Kritičari su album ocijenili izuzetno pozitivno, ističući Perin vokalni rast i emotivnu zrelost. Za sada, album, kako kažu fanovi, se doživljava kao značajan korak naprijed u njenoj karijeri, sa pjesmama koje istražuju teme samoosnaživanja, majčinstva i ljubavi.

Nazivaju ga i njenim najboljim umjetničkim djelom do sada.

U čemu je problem? Kejti Peri je nakon mega uspješnih godina, u periodu od 2009. god 2015. godine postala najveća planetarna pop zvijezda u tom trenutku, a onda je objavila dva studijska albuma koji su bili potpuni komercijalni promašaj i medijski fijasko.

Witness iz 2017. godine, kao i Smile iz 2020. godine, nisu doživjeli ni polovinu uspjeha njenih prethodnih albuma, ni kada je riječ o prodaji, ni kada je riječ o strimovima, komercijalnom uspjehu ili nominacijama za relevantne nagrade.

Smile je ocijenjen kao njen najgori album do sada nakon čega se Kejti povukla sa muzičke scene. Njen povratak pod svijetla reflektora ima dva puta – ili će ponovo zasijati uz par hitova, ili će postati prošlost muzičke industrije.

Izvor:RTCG

Foto: Nova

Tekst objavila:Ljilja Brajković