Kejdž ulazi u Marvelov univerzum, dobio iznenađujuću ulogu

Nikolas Kejdž je najnovija holivudska zvijezda koja će glumiti superheroja Spajdermena u igranoj adaptaciji popularnih Marvelovih stripova, prenosi "People".

Kejdž će u igranoj noar seriji, iza koje stoje MGM+ i Amazonov streaming servis Prime Video, glumiti stariju verziju legendarnog superheroja. Serija se temelji na stripovima "Spider-Man Noir".

Radnja serije smještena je u tridesete i prati ostarjelog privatnog detektiva kojem je sreća okrenula leđa. Detektiva progoni njegova prošlost i period kada je bio jedini superheroj u Njujorku.

Seriju će režirati Hari Bradbir, dobitnik Emija, kojeg najbolje znamo po serijama "Fleabag" i "Killing Eve". Izvršni producenti serije su Oren Uziel i Stiv Lajtfut.

"Izuzetno talenotvani Nikolas Kejdž idealan je izbor za našeg novog superheroja, a iskusni produkcijski tim koji čine Fil Lord, Kristofer Miler, Ejmi Paskal i nevjerovatni tim iz Sonija posvećen je proširenju ove franšize na najvjerniji način", izjavio je Vernon Sanders iz Amazona MGM-a.

Kejdž je 2018. godine pozajmio glas animiranoj verziji "Spider-Man Noira" u popularnom filmu "Spider-Man: Into the Spider-Verse".

Uz noar, poznati oskarovac trenutno radi na psihološkom trileru "The Surfer", hororu "Longlegs" i adaptaciji romana "The Gunslinger", koji je napisao Stiven King.

Izvor:Nezavisne novine

 Foto: Twitter / Printscreen 

Tekst objavila:Ljilja Brajković