Ovaj svoj hit Ceca je posvetila Veljku i Anastasiji: Tu pjesmu nikada ne pjeva na koncertima(video)

Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović je početkom dvijehiljaditih napravila trogodišnju pauzu u karijeri, a onda se 2004. godine vratila i objavila album "Gore od ljubavi".

Ceca je godinama sarađivala sa Marinom Tucaković, koja je i za ovaj album pisala većinu tekstova. Kako je jednom prilikom pjevačica rekla, Marina ju je odlično poznavala, te joj je pjesme često pisala inspirisana njenim životom.

Jedna od pjesama koje su takođe nastale inspirisane događajima u Cecinom životu je i „Neću dugo“. Mnogi su mislili da je tekst pjesme posvećen muškarcu, a istina je drugačija.

„To je pjesma koju je Marina Tucaković napisala za mene, a ja sam je posvetila svojoj djeci, ali je nikada nisam zapjevala osim na CD-u. Publika na koncertima voli da čuje malo brže pjesme, pa zato ovu nikada nisam uživo otpjevala“, izjavila je Ceca svojevremeno za medije.

„Volim pjesme sa jakim slikama. Marina odlično piše takve pjesme, te je tako sastavila i ovu. Otpjevala sam je u studiju, a posebno se izdvojila od drugih i riješila sam da je posvetim djeci. Asocirala me je na moj privatni život“, izjavila je Ceca tada.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screenshot/ Grand Online Magazin

Tekst objavila:Ljilja Brajković