Baby Lasagna poslije Evrovizije 10. jula na "Exitu"

Predstavnik Hrvatske na "Pjesmi Evrovizije" Baby Lasagna nastupiće 10. jula na "Exitu", saopštili su danas organizatori.

“Nakon što je osvojio ubjedljivo najviše glasova evrovizijskih fanova i napustio veliku scenu kao pobjednik ljudi, 10. jula stiže na Petrovaradinsku tvrđavu kako bi svojim drčnim gitarskim zvukom i prepoznatljivim plesnim pokretima otvorio 24. izdanje festival”, naveo je "Exit".

Nakon nastupa evrovizijske predstavnice Srbije Konstrakte na Petrovaradonskoj tvrđavi 2022. godine, iz "Exita" je istaknuto da će  Baby Lasagna biti "prvi izvođač iz regiona koji će biti hedlajner".

Osnivač i direktor "Exit" festivala Dušan Kovačević izjavio je da je ponosan što je "neko iz našeg regiona pobijedio među evrovizijskom publikom i to sa rok numerom".

“Sjajno je vidjeti da urbani zvuk dobija sve više mjesta na Evroviziji”, dodao je Kovačević.

Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna je prije nekoliko dana sa pjesmom "Rim tim tagi dim" osvojio drugo mjesto na "Pjesmi Evrovizije" u švedskom gradu Malmeu, iza Švajcarca Nema sa pobjedničkom "The Code".

Baby Lasagna je osvojio najviše glasova gledalaca televizijskog takmičenja, ali je pobjedu Nema presudio broj poena koje je dobio od nacionalnih žirija zemalja učesnica.

Izvodeći zabavnu muziku i satirične tekstove "duboko protkane porukama o problemima sadašnjice" Purišić će nastupiti na najvećoj bini na Tvrđavi.

Naredno izdanje festivala sa temom "Exit Starseeds" i sloganom "Probudimo naše supermoći zajedno", biće održano od 10. do 14. jula u Novom Sadu gde će nastupiti Tom Morello, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Carl Cox, Alok, Oliver Tree i mnogi drugi.

Izvor:Nezavisne novine

Foto: Instagram 

Tekst objavila:Ljilja Brajković