Počele pripreme za novi film "Gospodar prstenova“

Peter Jakson i studio varner Bros rade na novom filmu serije Gospodar prstenova koji će premijerno biti prikazan 2026. godine, potvrdio je Variety.

Film će režirati zvijezda originalne trilogije Endi  Serkis, koji je najpoznatiji po ulozi Goluma. Varner Bros je otkrio je na konferenciji za novinare da će Serkis ponoviti svoju ulogu u predstojećem filmu trenutno poznatom kao Gospodar prstenova: Lov na Goluma.

Jakson će snimati film zajedno sa scenaristima Fran Valš i Filipom Bojens, sa kojima je sarađivao na originalnoj trilogiji.

Generalni direktor Varner Bros David Zaslav rekao je da će  biti „uključeni u svaki korak“ projekta, koji će „istraživati neispričane priče”.

Projekat je u ranoj fazi.

„Velika je čast i zadovoljstvo vratiti se u Srednju zemlju sa našim dobrim prijateljem i saradnikom, koji ima nedovršen posao sa tim smradom – Golumom! Kao dugogodišnji obožavaoci ogromne mitologije profesora Tolkiena, ponosni smo što radimo sa Mikeom de Lucom i cijelim timom Varner Brosa na još jednoj epskoj avanturi“, izjavili su autori ovog filma.

Originalna trilogija Gospodar prstenova, koja je trajala od 2001. do 2003. godine, zaradila je skoro tri milijarde dolara širom svijeta i osvojila 17 Oskara. Veliki uspjeh trilogije doveo je do serije Hobit, koja nije bila kritički uspješna, ali je zaradila više od dvije milijarde dolara.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screenshot/ KH Studio 

Tekst objavila:Ljilja Brajković