Hju Grant o povratku romantičnih komedija: Nisam znao da se to dešava

Hju Grant je za mnoge jedan od sinonima za romantične komedije, barem kada se radi o periodu od prije tridesetak godina.

U seriji “Režim”, Hju Grant gostuje kao Ed Keplinger naspram Kejt Vinslet, a to nije prvi put da njih dvoje dijele ekran.

Ovaj 63-godišnji glumac nije potpuno u kontaktu sa stanjem romantičnih komedija i na pitanje o njihovoj ponovnoj popularnosti, rekao je: „Nisam znao da se to dešava. Šta bi trebalo da gledam?“.

Kada su mu predložili da pogleda bilo šta sa Glenom Pauelom, glumac koji je prethodno rekao da se penzionisao od romantičnih komedija, rekao je: „Zapisujem sve“.

Pored toga, Hju Grant je rekao da je zažalio zbog nekih izbora koje je napravio kao mladi glumac.

„Mislim da sam proveo godine planirajući kako ću izgovoriti određenu repliku, naročito one komične i kada ih sad vidim, pomislim ’Da, zato ta fora nije uspjela jer je bila unaprijed isplanirana, idiote jedan’“, rekao je.

„A bilo šta što je svježe i nastalo u trenutku, izgovaranje rečenice ili prosta improvizacija, to obično završi u filmu i to obično uspijeva“, dodao je.

Osvrnuo se i na to što je bio prestravljen da glumi sa Kejt Vinslet, sa kojom je već igrao u filmu "Razum i osećajnost" 1995, u kome nisu imali romantičnu vezu.

„Skoro da je nisam sreo 30 godina i pomalo je se plašim. Mislim, Bože, ona ima oko 400 Oskara i svi je cijene.“

Izvor:Analitika

Foto: EPA

Tekst objavila:Ljilja Brajković