Poznat je po ulogama negativca -Holivudski glumac sada ima svoju teoriju o tome

Čuveni glumac Mads Mikelsen često dobija uloge negativaca.

Tako smo imali priliku da ga gledamo kao Hanibala Lektora u seriji „Hanibal“, a glavne negativce tumačio je i u ostvarenjima „Doktor Strejndž“, „Fantastične zvjeri: Dambldorova osveta“, „Kazino Rojal“, „Indijana Džouns i artefakt sudbine“.

Mnoge je zanimalo zbog čega Mikelsena tvorci filmova i serija u većini slučajeva vide kao negativca, a glumac je sada, na Međunarodnom filmskom festivalu u Marakešu, iznio svoju teoriju o ovome.

„To je jednostavno. To je zbog čudnog akcenta. Toliko je jednostavno. Nekada je to bio njemački, pa britanski, pa ruski, a sada su se iz nekog razloga ‘zaljubili’ u danski naglasak. To je najvažniji razlog“, rekao je on, prenosi „Deadline“.

„Onda, kada Amerikanci vide nešto što im se dopadne, oni imaju tendenciju da pokušavaju da to kopiraju, zar ne? Ali, imao sam dovoljno sreće da igram različite negativce u različitim svetovima. Postoji velika razlika između Marvela i Džejmsa Bonda… Ali, nikada ne razmišljam previše o tome. U Danskoj to ne dijelimo na ‘dobre i loše momke’, već ih gledamo kao dosta kompleksnije likove“, dodao je Mikelsen.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković