Jedan od najvećih akcionih serijala svih vremena dobija novi nastavak

Filmski studio Universal Pictures radi na novom nastavku popularnog akcionog serijala o Jasonu Bourneu, potvrdio je Deadline.

Projekt je u ranoj fazi razvoja, a trenutno je poznato da je reditelj Edward Berger u pregovorima za režiranje filma.

Berger je trenutno jedan od najtraženijih reditelja zbog uspjeha njegovog prošlogodišnjeg ratnog filma Na Zapadu ništa novo (All Quiet on the Western Front), koji je osvojio čak četiri Oscara i sedam nagrada BAFTA.

Izvori kažu da još nije poznato hoće li se Matt Damon vratiti ulozi Jasona Bournea, kojeg je utjelovio u četiri od ukupno pet filmova. Damon se nije pojavio u četvrtom nastavku, nazvanom The Bourne Legacy, zato što reditelj Paul Greengrass nije radio na tom filmu.

Damona smo posljednji put vidjeli u ulozi bivšeg agenta CIA u filmu Jason Bourne, a u najnovijem projektu će se pojaviti samo ako je scenario kvalitetan.

Što se tiče Bergera, posljednji film na kojem je radio je nadolazeći Conclave, u kojem glume Ralph Fiennes, John Lithgow, Stanley Tucci i Isabella Rossellini. Nije poznato kada će film imati premijeru, ali produkcijska kuća Focus Features nedavno je otkupila prava na distribuciju.

Berger je u posljednjih nekoliko godina režirao i hit serije The Terror, u kojoj glume Jared Harris i Patrick Melrose, a mogli smo vidjeti Benedicta Cumberbatcha i Your Honor, u kojoj su glavne uloge igrali Bryan Cranston i Michael Stuhlbarg, prenosi Index.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković