"Svaka nova epizoda je bolja od prethodne" - Ova serija je novi HIT na Netflixu(video)

Kriminalistički triler Burning Body stigao je na Netflix prije desetak dana i oduševio gledaoce. Radnja je smještena u Barseloni, a prati istragu slučaja ubistva policajca čije je spaljeno tijelo pronađeno u automobilu.

Ubrzo se otkrije da se žena policajca i njen ljubavnik smatraju glavnim osumnjičenima. To otkriće pobuđuje zanimanje javnosti i počinje se razotkrivati mreža toksičnih odnosa, prevara, nasilja i seksualnih iskorištavanja žrtve.

"Priča o ljubavnom trouglu koji je krenuo po zlu prati nasilne i uzavrele odnose žrtve i njegovih potencijalnih ubica", stoji u sinopsisu Netflixa.

U režiji Jorgea Torregrossa (Intimacy, La Vida Inesperada), Burning Body temelji se na istinitoj priči, a glavne uloge tumače Úrsula Corberó iz Money Heista, Quim Gutiérrez i Eva Llorach.

Reakcije gledalaca na X-u su fantastične.

"Burning Body je fenomenalan. Svaka nova epizoda je bolja od prethodne", "Odlična serija, teško ju je prestati gledati", "Ako ste ljubitelj krimića, počnite gledati Burning Body i zahvalite mi kasnije", neki su od komentara.

Serija je u cijelosti snimljena u Barseloni u Španiji, gdje se 2017. dogodio stvarni slučaj ubistva koji je inspirirao seriju.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković