Tajna čuvenog Tominog hita "Za Ljiljanu“- Uz ovu pjesmu su mnogi plakali, a posvećena je jednoj poznatoj dami(video)

Toma Zdravković pisao je pjesme za sve žene koje je volio ili koje su na njega ostavile jak utisak.

PJesme čuvenog Tome Zdravkovića inspirisane su brojnim situacijama sa kojima se susretao u svom životu.

Neki od najvećih hitova bez kojih je nemoguće zamisliti odlazak u kafanu kriju tužne ljubavne priče.

 Sa druge strane neke pjesme nastale su kao svojevrsni pokloni damama koje su na čuvenog pjevača i boema ostavile jak utisak i bile su mu drage.

Toma je napisao numeru „Za Ljiljanu“, koja je postala veliki hit i budi različite emocije, pa su upravo uz ovu pjesmu mnogi zaplakali.

Prema brojnim navodima, ova pjesma je nastala tako što je pjevač posvetio glumici Ljiljani Blagojević.

Naime, prilikom snimanja serije „Doktorka na selu“ 1982. godine, za koju je Zdravković radio muziku, a u jednoj od epizoda čak i glumio muzičara, legendarnom pjevaču je za oko zapela šarmantna glumica Ljiljana Blagojević koja je tumačila lik mlade doktorke.

Tada je, kako se navodi, Toma Ljiljani otvoreno najavio da će joj posvetiti jednu pjesmu i ubrzo je ispunio obećanje, te je tako nastao hit „Za Ljiljanu”.

 Istinu o ovoj pjesmi otkrila je glumica Kalina Kovačević gostujući u emisiji „TV lica – kao sav normalan svet“, kada je izjavila da „ne sluša narodnjake, ali da u kući ima jedan album Tome Zdravkovića, na kojoj se nalazi j pjesma ‘Za Ljiljanu’, koja je napisana za njenu majku“.

I sama glumica Ljiljana Blagojević potvrdila je ove navode u jednom od intervjua za domaće medije.

„Tačno je, stihovi te numere posvećeni su upravo meni. Vjerovatno sam mu bila draga i simpatična, pa sam ga inspirisala da napiše ‘Za Ljiljanu'“, rekla je tada glumica.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković