Šta voli da gleda holivudski miljenik? Kijanu Rivs otkrio svoju listu omiljenih filmova

Kijanu Rivs otkrio je listu svojim omiljenih filmovima. Kako se navodi, glumac je listu podijelio s časopisom GQ, pri čemu je rekao da ga je njegova koleginica iz "Matriksa" Keri En Mos zamolila da preporuči neka ostvarenja koja bi mogla da gleda sa svojom djecom.

Kijanu je izašao u susret, a kako je objasnio, za kreiranje liste mu je trebalo dosta vremena. Ima svega, od akcije, do komedije.

Evo i kompletne liste: "The Neon Demon", "A Clockwork Orange", "Rollerball", "The Bad Batch", "Dr Strangelove", "Seven Samurai", "Amadeus", "Rosencrantz & Guildenstern Are Dead", "The Evil Dead", "Raising Arizona", "The Big Lebowski", "La Femme Nikita (francuska verzija)", "The Professional", "Young Frankenstein", "Blazing Saddles", "Monty Python and the Holy Grail", "The Outlaw Josey Wales" i

"The Road Warrior: Mad Max 2".

Keri En Mos je imala samo riječi hvale za Rivsa,

- Njegova radna etika je drugačija od svih koje sam ikada upoznala i vidjela sam to izbliza: trenira više, radi više, brine više, uvijek postavlja sve više i više pitanja kako bi razumio dubinu onoga što radimo. I dok je sve to radio za sebe, uvijek je pazio na mene.

Kao kad sam ga pitala za te filmove, čini se kao sitnica, ali on je tako zauzet, iscrpljen je i uzeo je vremena da napiše ovaj vrlo, vrlo promišljenu listu - dodala je njegova koleginica iz serijala "Matriks".

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković